Cepts 
fenhelis 0

Sastāvdaļas:  2 fenheļa saknes, 40 ml olīveļļas, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Lasīt citas ziņas

Fenheļa sakni nomazgā, noņem ārējās lapas, nogriež kātus un lapiņas (tos pēc tam var pievienot mērcēs un zupās). Katru fenheli sagriež 4 – 6 daļās. Pēc tam platā pannā uzsilda olīveļļu, ieliek saknes gabaliņus, uzber sāli un maltus melnos piparus un pārsedz ar vāku. Pēc 2 – 3 minūtēm apgriež uz otru pusi, uzliek vāku un vēl sautē tikpat ilgi. Tad noņem vāku, palielina uguni un apcep gabaliņus, līdz tie iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Cepšanas beigās fenheli apkaisa ar rīvmaizi, visu samaisa un pēc minūtes izslēdz uguni. Fenheli pasniedz karstu vai aukstu ar mazajiem tomātiem un svaigiem zaļumiem.