Foto – Anda Krauze

Cepts asaris sviestā 0

Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Asaris, brokolis, burkāni, mini kukurūza, ziedkāposts, piens, sīpoli, ķiploķi, timiāns, rozmarīns, garšaugi, polenta (kukurūzas milti), cietais siers, olas, saldais krējums, baltvīns

Gatavošana.
Sarkanā asara fileju apcep pannā sviestā (ar ādu uz leju, lai iegūtu kraukšķīgu zivs ādu), apber ar sāli un liek krāsnī 180 grādu temperatūrā uz sešām minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšaugu polentai – uz litru piena ņem 250 g polentas, pievieno sāli, piparus, sablenderētus zaļumus. Lēni silda, lai sabiezē pakāpeniski, beigās pievieno nedaudz cietā siera. Izklāj uz paplātes, lai atdziest.
Dārzeņus sablenderē un traukā atdzesē ledus ūdenī.

Baltvīna saldējumam – apcep sīpolus, ķiplokus, uzber sāli, piparus, cep, līdz iegūst zeltainu nokrāsu, pievieno timiānu, rozmarīnu, pārlej ar baltvīnu un nedaudz reducē. Kad baltvīns reducējies pilnībā, pielej 500 ml piena, tikpat daudz saldā krējuma, sablenderē.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, tievā strūklā pārlej olu dzeltenumus ar savārīto masu un applaucē olu dzeltenumus.

Liek lēzenā traukā, ievieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.