Foto – Anda Krauze

Cepts asaris sviestā 0

Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Asaris, brokolis, burkāni, mini kukurūza, ziedkāposts, piens, sīpoli, ķiploķi, timiāns, rozmarīns, garšaugi, polenta (kukurūzas milti), cietais siers, olas, saldais krējums, baltvīns

Gatavošana.
Sarkanā asara fileju apcep pannā sviestā (ar ādu uz leju, lai iegūtu kraukšķīgu zivs ādu), apber ar sāli un liek krāsnī 180 grādu temperatūrā uz sešām minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšaugu polentai – uz litru piena ņem 250 g polentas, pievieno sāli, piparus, sablenderētus zaļumus. Lēni silda, lai sabiezē pakāpeniski, beigās pievieno nedaudz cietā siera. Izklāj uz paplātes, lai atdziest.
Dārzeņus sablenderē un traukā atdzesē ledus ūdenī.

Baltvīna saldējumam – apcep sīpolus, ķiplokus, uzber sāli, piparus, cep, līdz iegūst zeltainu nokrāsu, pievieno timiānu, rozmarīnu, pārlej ar baltvīnu un nedaudz reducē. Kad baltvīns reducējies pilnībā, pielej 500 ml piena, tikpat daudz saldā krējuma, sablenderē.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, tievā strūklā pārlej olu dzeltenumus ar savārīto masu un applaucē olu dzeltenumus.

Liek lēzenā traukā, ievieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot.