Foto: LETA

Cepts ķirbis ar garšvielām 0

Ķirbi var ātri un vienkārši pagatavot. Ķirbis sanāk tik garšīgs, ka to var baudīt tāpat vien, pat bez jebkādas gaļas. Turklāt tā ir arī spēcinoša maltīte, jo, pateicoties stingrajai mizai, ķirbī pietiekami daudz saglabājušies vitamīni, kālijs, šķiedrvielas un beta karotīns.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Līdzīgi var pagatavot arī saldo ķirbi – tad to iesmērē ar sviestu un cukuru (vislabāk brūno) un pārsmērē ar brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu un izceptu bauda kopā ar saldējumu un sasmalcinātiem riekstiem. Vienīgi vairāk jāuzmana, lai nepiedeg, un cepšanās temperatūra jāregulē.

Cepts ķirbis ar garšvielām

Sastāvdaļas: 400 g ķirbja, četras piecas daiviņas ķiploka, eļļa, sāls, maltie pipari, timiāns, rozmarīns vai kāds Vidusjūras garšvielu maisījums

Kā gatavot?

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķirbi sagriež šķēlēs (var cept arī vienu lielu šķēli). Iesmērē ar olīveļļu vai mūsu pašu rapšu eļļu, kas uzturvērtības ziņā ir tikpat laba, jo satur daudz E vitamīna un nepiesātinātās taukskābes. Sagriež ķiplokus un ar tiem ierīvē ķirbi. Lielākus ķiploka gabaliņus ar īkšķi iespiež ķirbja mīkstumā. Pārkaisa ar garšvielām – to daudzumu katrs lieto pēc savas gaumes. Liek uzsildītā cepeškrāsnī un cep 180 – 200 °C. Jāpieskata, lai neapdeg.

Ķirbis ir gatavs, kad tas kļuvis zeltaini brūns un mīksts.

Pasniedz kopā ar rīsiem vai kartupeļiem un glāzi bērzu sulas. Atdzisušu ķirbi var apēst kā garšīgu uzkodu vakariņās vai brokastīs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.