Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
13. marts, 2015
Drukāt

Cepts ķirbis ar pesto

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

(6 – 8 porcijām) 1 vidējs sviesta riekstu ķirbis,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
½ tējkarotes maltu melno piparu,
1 tējkarote sāls,
1 tējkarote maltu melno sinepju sēklu.

Pesto:
• 100 g ķirbju sēkliņu,

• 100 g svaigu pētersīļu,

• 50 ml olīveļļas,

• ½ tējkarotes sāls,

• 1 ķiploku daiviņa,

• 1 ēdamkarote citrona sulas,

• 1∕3 tējkarotes maltu melno piparu.

Kā gatavot?

Sviesta riekstu ķirbi sagriež 2 – 3 cm biezās šķēlēs, apkaisa ar garšvielām un sāli, aprasina ar olīveļļu un ar visu mizu cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 20 – 30 minūtes. Tikmēr blenderī sakuļ visas pesto sastāvdaļas, līdz iegūst viendabīgu masu. Ķirbis izcepas izcili mīksts, bet neizjūk, tam ir pusmīksta sviesta konsistence. Pesto piešķir ķirbim patīkamu asumiņu, kopā veidojot brīnišķīgu garšas ansambli.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+