Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
19. septembris, 2014
Drukāt

Cepts siers ar dārzeņiem pīlādžu un ābolu mērcē

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Cepts siers ar dārzeņiem pīlādžu un ābolu mērcē – šo recepti man iemācīja garšu burvis Rūdolfs Šteinbergs. Lielu nomizotu ābolu savāru ar glāzi pīlādžogu, pievienoju pusglāzi medus. Masu izberžu caur sietu un sajaucu ar drupinātām auzu pārslām. Uzkarsētā čuguna pannā ieklāju pergamentu un uz tā izsildu 100 g svaigā siera. Sakuļu 25 g bazilika ar 50 g spinātu, pievienoju nedaudz citrona sulas, sāli, piparus un muskatriekstu. Svaigi spiestā burkānu sulā apsautēju 100 g burkānu, sakuļu un pievienoju 30 g sviesta. 
Servējot uz šķīvja, uzleju bazilika un spinātu mērci, lieku sieru, burkānu masu un tad pīlādžu un ābolu želeju.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+