Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
2. septembris, 2015
Drukāt

Cepumi ar sieru un mandelēm

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

120 g sarīvēts siers (Čedara, Mednieku), jebkurš pikantāks siers
113 g sviests istabas temperatūrā
115 g milti
1 tējk. sāls
šķipsniņa kajenas piparu
30 mandeles
2 olas (nedaudz uzputotas, apsmērēšanai)
paprikas pulveris

Šī recepte ir ievērības cienīga ne tikai tāpēc, ka cepumi patiesi izdodas lieliski. Bet pati mīkla ledusskapī droši var glabāties nedēļu. Ja paredzams lielāks pasākums, sagatavojot mīklu iepriekš, jūs ietaupīsiet savu laiku.

Pagatavošana

Ielikt sieru, sviestu, miltus, sāli un piparus bļodā ar virtuves kombainu (var ar rokām) maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Izveidojušos mīklu sadalīt divās daļās, izveidot divus cilindriskas formas ruļļus apmēram 4 cm diametrā. Ietiniet tos pergamentā un ielikt ledusskapī ne mazāk kā 2 stundām. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāt cepešpannu ar pergamentu. Izņemiet mīklu no ledusskapja un no mīklas izveidojiet aplīšus biezumā ~ 0,5-0,6 cm. Izvietojiet tos uz cepešpannas attālumā 4-5 cm vienu no otra. Uz katra aplīša uzlikt pa mandelei un viegli to iespiest mīklā. Cepumiņus apziest ar olu un apkaisīt ar paprikas pulveri. Cep 15 minūtes. Ļaujiet cepumiem atdzist ~ 5 minūtes un tad tos izlikt uz šķīvja.

Cepumus pasniedz karstus vai istabas temperatūrā.

Avots: laperla-foto.livejournal.com
Recepti piedāvā

bonap

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+