Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
17. augusts, 2015
Drukāt

Cepumi ar zīdkoka ogām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

Cepumi (16 gabalu)

• 280 g kviešu miltu

• 150 ml piena

• 400 g zīdkoka ogu

• 50 g cukura

• 50 g sviesta

• 2 olas

• 50 g apgrauzdētu valriekstu

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• ½ tējkarotes sāls

• ¼ tējkarotes malta ingvera pulvera

• Ēdamkarote ābolu etiķa

Bļodā miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un ingvera pulveri. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un ieberž miltu maisījumā. Atsevišķā bļodā sakuļ pienu ar vienu olu un to pielej miltiem. Pievieno arī ābolu etiķi (var izmantot citrona sulu, tikai jāliek divreiz vairāk), apgrauzdētus valriekstus un viegli samaisa. Pieliek notīrītas zīdkoka ogas un vēlreiz mazliet apmaisa (šajā gadījumā mīklu nevajag rūpīgi mīcīt, gardāk būs, ja sastāvdaļas tikai mazliet sajaukušās). Uz galda izsijā miltus un mīklu sadala 16 gabaliņos. No katra izveido plācenīti, iegriež krustiņu un virspusi apsmērē ar olu. Cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+