Foto – Aija Geida

Cepumi ar zīdkoka ogām 0

Bļodā miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un ingvera pulveri. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un ieberž miltu maisījumā. Atsevišķā bļodā sakuļ pienu ar vienu olu un to pielej miltiem. Pievieno arī ābolu etiķi (var izmantot citrona sulu, tikai jāliek divreiz vairāk), apgrauzdētus valriekstus un viegli samaisa. Pieliek notīrītas zīdkoka ogas un vēlreiz mazliet apmaisa (šajā gadījumā mīklu nevajag rūpīgi mīcīt, gardāk būs, ja sastāvdaļas tikai mazliet sajaukušās). Uz galda izsijā miltus un mīklu sadala 16 gabaliņos. No katra izveido plācenīti, iegriež krustiņu un virspusi apsmērē ar olu. Cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.