Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
14. maijs, 2012
Drukāt

Cepumi-kafijas pupiņas. KONKURSA recepte

kafijas3

Sastāvdaļas: 200g sviests vai margarīns, 200g skābais krējums, 200g cukurs, 2 ēd.k cigoriņu šķidrā kafija, bet, ja gatavo tikai pieaugušajiem, tad 2 ēd.k šķīstošo kafiju iemaisa karstā 2 ēd.k pienā. Teikšu tā, aromātiskāki cepumi būs ar kārtīgu, aromātisku kafiju, bet tā kā es gatavoju, lai arī dēls tos varētu ēst, tad izvēlējos cigoriņu kafiju.

3 ēdk. kakao, 2 glāzes rudzu milti, 1 glāze kviešu milti, bet var ņemt tikai rudzu vai tikai kviesu miltus, receptē nebija prasīts, bet pēc pagatavošanas tomēr sapratu, ka noderēs iekšā arī vai nu 1 tēj.k cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda, tā kā nākamā reizē es to noteikti pievienošu.

 

Kā gatavot?

Sviestu / margarīnu mīkstu, pastāvējušu istabas tempertūrā ar miksera palīdzību samaisam kopā ar cukuru, tad pievienojam krējumu, kafiju, kakao.

Pēc tam maisām iekšā miltus. 2 glāzes droši beram iekšā, izmaisām, bet trešo beram pa drusciņai līdz mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām (ja pievienojam sodu vai cepamo pulveri, tad to iemaisām miltos).

Izveidojam mīklas bumbu, ieliekam maisiņā un liekam ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

kafijas1

 

kafijas2Pēc tam veidojam bumbiņas valrieksta lielumā (aptuveni) pa vidu iespiežam ar naža neaso pusi tādu svītru,nepārgriežam, bet ļoti dziļi iespiežam.

Cepam ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.

 

Cepumi sanāk tiešām kā kafijas pupiņas, tie ir cieti, kraukšķīgi.

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+