Cepumi-kafijas pupiņas. KONKURSA recepte 0

Sastāvdaļas: 200g sviests vai margarīns, 200g skābais krējums, 200g cukurs, 2 ēd.k cigoriņu šķidrā kafija, bet, ja gatavo tikai pieaugušajiem, tad 2 ēd.k šķīstošo kafiju iemaisa karstā 2 ēd.k pienā. Teikšu tā, aromātiskāki cepumi būs ar kārtīgu, aromātisku kafiju, bet tā kā es gatavoju, lai arī dēls tos varētu ēst, tad izvēlējos cigoriņu kafiju.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Lasīt citas ziņas

3 ēdk. kakao, 2 glāzes rudzu milti, 1 glāze kviešu milti, bet var ņemt tikai rudzu vai tikai kviesu miltus, receptē nebija prasīts, bet pēc pagatavošanas tomēr sapratu, ka noderēs iekšā arī vai nu 1 tēj.k cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda, tā kā nākamā reizē es to noteikti pievienošu.

 

Kā gatavot?

Sviestu / margarīnu mīkstu, pastāvējušu istabas tempertūrā ar miksera palīdzību samaisam kopā ar cukuru, tad pievienojam krējumu, kafiju, kakao.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam maisām iekšā miltus. 2 glāzes droši beram iekšā, izmaisām, bet trešo beram pa drusciņai līdz mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām (ja pievienojam sodu vai cepamo pulveri, tad to iemaisām miltos).

Izveidojam mīklas bumbu, ieliekam maisiņā un liekam ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

 

Pēc tam veidojam bumbiņas valrieksta lielumā (aptuveni) pa vidu iespiežam ar naža neaso pusi tādu svītru,nepārgriežam, bet ļoti dziļi iespiežam.

Cepam ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.

 

Cepumi sanāk tiešām kā kafijas pupiņas, tie ir cieti, kraukšķīgi.

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.