Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
22. maijs, 2014
Drukāt

Ceriņziedu vīns. Ineses Drudzes recepte (1)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Nepieciešams

3 l ziedu
4 l ūdens
2 citroni
1 kg cukura
Vīna raugs Pasteur Champage vai EC-1188
1 tējk. rauga barības vielas

Gatavošana
Viens no garšīgākajiem un īpatnējākajiem vīniem, ko iespējams pagatavot no ziediem. Tam ir smalks un patīkams augļu, nevis ziedu vai parfimērijas aromāts. Vislabāk vīna aromātu un raksturu var sajust, ja to gatavo pēc klasiskas receptes – bez liekām piedevām.

Savāc 3 litrus ceriņu ziedu (der tikai vecmodīgie, nepildītie, smaržīgie baltie un zilie), iztīra no kukaiņiem, lapām un kātiņiem.

Ja ziedi jāglabā, saber saldētavā. Izvilkumam izmanto neatlaidinātus ziedus – sasalušus ber tieši sīrupā (ja ziedus atlaidina, tie kļūst brūni).

Ja gatavo uzreiz no svaigiem ziediem, uzvāra 4 litrus ūdens kopā ar 2 citronu sulu un 1 kg cukura.

Noņem no uguns. Karstā, bet ne vairs verdošā ieber ziedus.

Patur 2 dienas, lai ievelkas. Pēc tam nokāš.

Pievieno 1 tējkaroti rauga barības vielas, vīna raugu – vislabāk kādu no dzirkstošajiem – Pasteur Champagne vai līdzīgu. Der arī EC-1188.

Var pildīt uzreiz pudelē ar šauru kakliņu.

Pirmās divas dienas raudzē ar vates korķi, pēc tam uzliek hidroslēdzi. Jo lēnāk un vēsākā vietā vīns raudzēsies, jo būs labāks.

Aptuveni pēc 3-6 mēnešiem nolej no nogulsnēm un glabā vēl vismaz gadu. Vēl labāk, ja var noturēt divus gadus, jo tikai tad vīns sasniedz savu tipisko garšu.

Ceriņziedu vīns ir stabils un labi glabājas aptuveni piecus gadus.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Varbuut tomeer labaak pasuutiit vienu kasti ar labu ‘Cebernet’?

Draugiem Facebook Twitter Google+