Foto – lashome.com

Četri triki vienmēr kārtīgai virtuvei 0

Kārtības uzturēšanai virtuvē attaisnojums nudien nevar būt telpas izmērs, jo pat mazākajā virtuvē viss var būt kārtīgs, ir tikai jāpieliek pūles plānošanā un jāizmanto savas organizatora prasmes. Savos padomos par to, kā allaž saglabāt kārtību virtuvē, dalās marthastewart.com portāls.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Plaukts pannām, katliem un citiem piederumiem

Katrā virtuvē ir jābūt dziļai atvilktnei, plauktam vai atsevišķam skapim, kur uzglabāt visus katlus, pannas, plātis, cepamtraukus un kūkas veidnes, lai būtu skaidri zināms, kur kas glabājas. Ja šie piederumi tiks novietoti katrs savā vietā, tad visai drīz radīsies nekārtība, turklāt tā ir arī grūtāk orientēties. Lai būtu vieglāk to visu uzglabāt, izmanto speciālos statīvus, lai, piemēram, pannas var tikt izkārtotas cita virs citas, nekrāmējot tās vienā kaudzē. Atsevišķajā plauktā, nevis cepeškrāsnī vai uz galda virsmas glabā arī mafinu pannu, caurduri, cepamplātis un visus pārējos ēst gatavošanai paredzētos piederumus. Mazākās telpās var tikt izmantots pie sienas piestiprināts stienis vai āķi, kur iekarināt visus virtuves piederumus un rīkus.

Organizēta kārtība ledusskapī

CITI ŠOBRĪD LASA

Pareizi un organizēti sakārtotā ledusskapī viennozīmīgi var ievietot daudz vairāk produktus, tāpēc centies savu kārtību ieviest arī tajā, neskatoties uz to, ka saturs nav visām acīm redzams, ienākot virtuvē. Vērtīgi ievērot, ka visus produktus ar ilgu uzglabāšanas termiņu, tai skaitā konservus, ievārījumus un marinējumus, jāuzglabā dziļākajos plaukta nodalījumos, bet svaigos produktus pēc iespējas tuvāk redzeslokam, lai nekas nepaliktu nepamanīts. Mēdz teikt, ja ir nekārtīgs ledusskapis vai arī nav sapratnes par kārtības ieviešanu tajā, nekas neizdosies arī kārtības uzturēšanā pašā virtuves telpā.

Visam sava vieta atvilktnēs

Ja virtuves redzamajās daļās novērojama kārtība, tas nebūtu nenozīmē, ka atvilktņu saturā viss ir vislabākajā kārtībā. Visbiežāk problēmas virtuves organizētībā sagādā tieši atvilktnes, jo šķiet neiespējami visu nepieciešamo ietilpināt pāris atvilktnēs, tomēr, ievērojot pāris trikus, tas ir izdarāms. Atvilktnes būtu jāpapildina ar speciālām vanniņām, groziņiem vai kādiem citiem traukiem, kas ļauj katru lietu uzglabāt atsevišķi. Piemēram, karotes vienā, dakšas otrā, bet korķviļķis un mizojamais rīks vēl citā nodalījumā. Tādā veidā būs viegli kontrolēt kārtību un orientēties savā piederumu piedāvājumā.

Trauku kalnu novērsējs

Pat tad, ja mājās ir trauku mazgājamā mašīna, nereti pēc tējas vai kafijas baudīšanas, ar rokām izmazgātā krūzīte tiek novietota līdzās izlietnei uz malas, līdz ar to vienas krūzītes uzglabāšana var izvērsties par trauku kalnu uz virtuves virsmas. Šādiem nolūkiem nepieciešams trauku žāvētājs vai statīvs, kur novietot nomazgātos traukus žāvēšanai. Vislabāk to novietot aiz durtiņām, lai tie nav tik redzami, taču arī līdzās izlietnei tas izskatīsies daudz labāk nekā vienkārši uz virsmas salikti trauki.

http://www.delfi.lv/vina/veseliba/

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.