Praktiski
Receptes

Četru garšu siera zupas. Gardas, vienkāršas un mazliet neierastas receptes 0

Zupas bāze


Zupas bāzei nepieciešami: kāposti, ziedkāposti, burkāni, brokoļi, kartupeļi, sīpoli, garšvielas, buljons (uz 1 l buljona ņem 200 gramus vistas gaļas, 2 burkānus, 1 sīpolu un garšvielas) Buljonā vāra nomazgātus, sagrieztus dārzeņus, līdz tie mīksti. Zupas daudzumu sadala 4 daļās (ielej 4 mazākos katlos) un gatavo ar atšķirīgām piedevām.

Ar dārzeņiem un kausētu sieru


Zupā izvārītos dārzeņus sablendē, pievieno saldo krējumu un kausēto sieru. Pasniedzot pievieno verdošā ūdenī applaucētas Briseles kāposta lapiņas.

Ar grauzdiņiem un ķimeņu sieru


Sarīvē ķimeņu sieru. Miltus apbrūnina sviestā, liek zupā, samaisa, ieber sieru, uzvāra.

Baltmaizi apcep zeltaini brūnu. Dažādus zaļumus sasmalcina. Zupu lej šķīvī, pievieno grauzdiņus un rotā ar zaļumiem.

Ar žāvētu krūtiņu un Ugličas sieru


Zupā liek apceptu žāvētu krūtiņu un sīpolus, pievieno garšvielas (majorānu, piparus, ingveru, ķimenes, raudeni u. c. pēc izvēles, sarīvētu Ugličas vai Bingo sieru. Labi samaisa. Pasniedzot uzber sagrieztus maurlokus.

Ar baravikām


Zupai pievieno kaltētas, izmērcētas baravikas, sarkanos piparus, ķiploku, papriku un vāra 5–7 minūtes. Ieber sarīvētu sieru Talsu ritulis. Labi samaisa.

Saistītie raksti
LA.lv