Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
5. maijs, 2015
Drukāt

Cidoniju karstais dzēriens

cidonijas

Daina Vīķele, izdevniecības “Lauku Avīze” maketētāja: Jau gandrīz septiņus gadus manā ledusskapī noteikti atrodamas burciņas ar svaigām cidonijām savā sīrupā. Augļus pārgriežu četrās daļās, iztīru cieto sēklotni no sēklām un sagriežu plānās daiviņās. Cidonijas ieberu bļodā, pārkaisu ar cukuru, palaikam apmaisu. Atstāju uz nakti ievil­kties (var arī ilgāk – diennakti). Kad šķēlītes kļūst caurspīdīgas, dzintarainas, pildu tīrās burkās un uzlieku vāku. Glabāt var pagrabā vai ledusskapī.

Parasti, kad gadās nosalt vai piezogas vīruss, ļoti palīdz cidoniju karstais dzēriens. Tas arī noder, ja cilvēkam ir lēna asinsrite un gribas atgūt mundrumu. Krūzē ielieku pāris karotes cidoniju, pāris šķēles nomizotas ingvera saknes, apleju ar karstu ūdeni un ļauju ievilkties. Vēl vairāk dzēriens izsilda, ja pievieno nedaudz ruma – aptuveni divas ēdamkarotes.

Esmu novērojusi, ka slimība tiek apturēta, tā arī nesākusies. Dažreiz nākas atkārtot divus vakarus pēc kārtas, bet tad tiešām ir līdzēts. Organisms atgūst mundrumu, pāriet galvassāpes. Katrs var kombinēt pēc savām garšas izjūtām – var lietot tikai cidonijas, pievienot tikai rumu vai tikai ingveru.

Kāpēc par cidonijām tagad? Pavasarī var iegādāties stādiņus, ja tādu vēl nav. Būs gan acu priekam ziedu laikā, gan veselībai.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+