Foto – Shutterstock

Citrona un spāņu baltais siers. Zemnieku saimniecības “Bērzi” receptes 0

Pieredze kazas siera gatavošanā ir  
Kristīnei Pilienai, kura saimnieko Talsu novada Vandzenes pagasta z/s “Bērzi” un ir Latvijas Kazkopības biedrības valdes priekšsēdētāja. Viņa dalās ar savā saimniecībā pārbaudītām Citrona siera un Spāņu baltā siera receptēm.
Citrona sieram vajag 4 litrus kazas piena, 6 citronu sulu un sāli. Pienu uzkarsē līdz +80 oC temperatūrai. Pielej citronu sulu, samaisa un nostādina aptuveni 15 minūtes. Ja piens nesarec, vēl pievieno citronu sulu. Tad siera masu liek sietā, kas izklāta ar siera drānu. Četrus drānas stūrus sasien mezglā un pakar, lai masa notek 1–2 stundas. Izņem no siera drānas un pievieno sāli. Lai variētu siera garšu, var pievienot garšaugus.
Spāņu baltā siera pagatavošanai ņem 
4 litrus piena un 50 ml ābolu etiķa. Pienu uzkarsē līdz +88 oC temperatūrai un pielej ābolu etiķi. Piens strauji sarec. Iegūto masu ievieto ar siera drānu izklātā sietā, lai notek. Drānas četrus stūrus sasien mezglā un pakar, lai notek vairākas stundas. Tad biezpienu saveļ cietā bumbā. Aptuveni nedēļu uzglabā ledusskapī. Šo sieru var baudīt vienu pašu, kā arī izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai.
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.