Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
31. janvāris, 2014
Drukāt

Citrona un spāņu baltais siers. Zemnieku saimniecības “Bērzi” receptes

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock
Pieredze kazas siera gatavošanā ir  
Kristīnei Pilienai, kura saimnieko Talsu novada Vandzenes pagasta z/s “Bērzi” un ir Latvijas Kazkopības biedrības valdes priekšsēdētāja. Viņa dalās ar savā saimniecībā pārbaudītām Citrona siera un Spāņu baltā siera receptēm.
Citrona sieram vajag 4 litrus kazas piena, 6 citronu sulu un sāli. Pienu uzkarsē līdz +80 oC temperatūrai. Pielej citronu sulu, samaisa un nostādina aptuveni 15 minūtes. Ja piens nesarec, vēl pievieno citronu sulu. Tad siera masu liek sietā, kas izklāta ar siera drānu. Četrus drānas stūrus sasien mezglā un pakar, lai masa notek 1–2 stundas. Izņem no siera drānas un pievieno sāli. Lai variētu siera garšu, var pievienot garšaugus.
Spāņu baltā siera pagatavošanai ņem 
4 litrus piena un 50 ml ābolu etiķa. Pienu uzkarsē līdz +88 oC temperatūrai un pielej ābolu etiķi. Piens strauji sarec. Iegūto masu ievieto ar siera drānu izklātā sietā, lai notek. Drānas četrus stūrus sasien mezglā un pakar, lai notek vairākas stundas. Tad biezpienu saveļ cietā bumbā. Aptuveni nedēļu uzglabā ledusskapī. Šo sieru var baudīt vienu pašu, kā arī izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+