Mobilā versija
Brīdinājums -2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
7. septembris, 2015
Drukāt

Citronu kūka (2)

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

200g sviesta
200g krējuma
2,5 gl. miltu
1/2 tējk. vaniļas cukura
1/2 tējk. dzeramās sodas
1 citrons
1 gl. cukura
sāls
ola apsmērēšanai

Pagatavošana

Sviestu izkausē un sajauc ar krējumu. Miltos iemaisīt dzeramo sodu, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru un iemaisīt sviesta maisījumā. Visu kārtīgi sajauc. Izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.

Mīklu sadala divās nevienādās daļās – vienai jābūt mazliet mazākai par otru

Izrullē lielāko mīklas gabalu, ieklāj to formā, uzloka maliņas,pārklāj ar citrona pildījumu un apsedz ar otru izrullētu miklas daļu. Maliņas aizloka. Apsmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 min 180 grādos. Atdzesē un tikai tad sagriež, lai nedrūp.

 

Recepti piedāvā

bonap

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. A kur tad citrona krēma masa…,tiešām dīvaini

  2. kautkas dīvains,

Draugiem Facebook Twitter Google+