Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
14. decembris, 2014
Drukāt

Citrusaugļu Ziemassvētku pīrāgs (3)

Foto-say7.infoFoto-say7.info

Šis ir fantastisks svētku pīrāgs, ļoti maigs un neticami aromātisks. Garšvielas var izmantot jebkuras pēc vēlmēm (ingveru, vaniļu utt.). Dzērveņu vietā var izmantot ķiršus, sukādes vai mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi.

Sastāvdaļas – 4 olas, 150 g sviesta, 150 g cukura, 100 g kaltētu dzērveņu, 3 kardamona sēklas, 3 krustnagliņas, 1 tējkarote malta kanēļa, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 150 – 180 g miltu, 3 apelsīni, 5 – 7 mandarīni.

Pagatavošana.

No viena apelsīna izspiež sulu (vajadzēs apmēram 100 ml sulas). Atlikušos divus apelsīnus nomizo, lai nebūtu baltā maliņa apkārt, un sagriež ripiņās 5 mm biezumā.

Mandarīnus arī nomizo un sagriež 5 mm biezās ripiņās.

No kardamona izloba sēkliņas, piestiņā (vai citā traukā) tās kopā ar krustnagliņām sasmalcina.

Atsevišķā traukā sviestu samaisa ar cukuru, pievieno olas. Visu samaisa.

Pielej apelsīna sulu. Pievieno kanēli un sasmalcinātās krustnagliņas ar kardamona sēklām. Visu samaisa.

Pievieno dzērvenes. Pieber cepamo pulveri un miltus un izveido mīklu.

Apaļas silikona formiņas apakšā liek apelsīnu ripiņas, sānos saliek mandarīnu ripiņas. Ielej mīklu.

Cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 40 – 45 minūtes, gatavību pārbauda ar sausu kociņu.

Pīrāgu atdzesē un apgriež otrādi uz šķīvja (ar apelsīniem uz augšu).

Priecīgus svētkus!

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. parasts kekss, nezinu kas man nesanaaca, bet apelsiini sanaaca ruugti, lai gan visu ar nazi kaartiigi apgriezu. 🙁

  2. Krievu portālā labāk aprakstīts-žēl,ka nav atsauces uz avota.

Draugiem Facebook Twitter Google+