Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
7. novembris, 2014
Drukāt

Cūkgaļas cepetis ar āboliem un sojas mērci

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas

apm. 1.2kg cūkgaļa cepetim

2 ķiploka daiviņas

4 nelieli āboli

olīveļļa

sāls, pipari pēc garšas

Mērcei:

3/4 gl sojas mērce

1/4 gl rīsu etiķis

3 anīsa zvaigznītes

4 cm ingvera saknes

Pagatavošana

Ābolus nomazgāt, sagriezt četrās daļās un izgriezt serdi.

Ķiplokus nomizot un sagriezt šķēlītēs. Ar asu nazi gaļas gabalā izveidot caurumus un piepildīt tos ar ķiploka šķēlītēm. Gaļas gabalu viegli ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Gaļu pārlikt karstumizturīgā formā vai uz cepešpannas un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1 st. Pēc 30 min. gaļas gabalu pārliet ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā. Līdz gaļas cepšanas beigām ik pa brīdim gaļu vēlreiz pārliet. Pašās beigās (burtiski uz 5 min) pie gaļas formā ielikt ābolu daiviņas
Pagatavot mērci. Katlā ar biezu apakšu ieliet sojas mērci, rīsu etiķi, anīsa zvaigznītes un rīvētu ingveru. Karsēt uz nelielas uguns 10 min, līdz mērce kļūst biezāka. Atdzesēt.
Cepeti pasniedz ar ābolu daiviņām, mērci un zaļiem salātiem.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+