Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. janvāris, 2015
Drukāt

Cūkgaļas karbonāde bez mundiera – veselīgāk!

Foto no izdevuma "Ēd gudri, ēd vesels"Foto no izdevuma "Ēd gudri, ēd vesels"

Reizēm pietiek ar kādu sīkumu, lai labu produktu padarītu vēl labāku – vai arī tā labumu mazinātu.

Cepiet bez mundiera
Cūkgaļas karbonādes šķēle (100 g) satur aptuveni 130 kcal, bet, kad to panējam miltos un olā un sacepam taukvielās, tās enerģētiskā vērtība divkāršojas vai pat trīskāršojas.

Labāka izvēle, lai gaļa izdotos mīksta un sulīga arī bez kalorijām bagātā mundierīša, ir šķēles izklapēt, ierīvēt ar pipariem un citām sev tīkamām garšvielām.

Tad, izviļātas olīveļļā, kam pievienota citrona sula, tās cieši saliek bļodiņā, ko aptin ar pārtikas plēvi un uz kādu stundu ieliek ledusskapī. Garšas savilksies, olīveļļa un citrona sula gaļu padarīs mīkstāku, un tā viegli un ātri izcepsies bez panējuma.

Šādi var arī ietaupīt laiku – traukā cieši saliekot lielāku porciju gaļas šķēļu un pārlejot eļļas un citrona sulas maisījumu, ja tāds palicis pāri, ledusskapī pa  rokai būs rezerve ātri pagatavojamai maltītei steidzīgās darbdienās. Atliks vien likt uz pannas un pēc dažām minūtēm baudīt.

Cepiet pergamentā
Kāda ārvalstu firma putna filejas gatavošanai piedāvā īpašas, ar garšvielām pārklātas pergamenta loksnītes. Uz tās liek fileju (krūtiņas gabalu pārgriež uz pusi, lai plānāka), otru papīra pusi pārliec pāri, piespiež un uz sakarsētas pannas bez taukvielām cep. Pēc 5–8 minūtēm gaļa ir mīksta un sulīga.

Šo ideju ir vērts pārņemt, pergamentu un uz tā kaisāmās sev tīkamās garšvielas – kaltētus pētersīļu zaļumus un dilles, rozmarīna zariņu, spiedītē izspiestu ķiploku vai citas – sarūpējot pašiem, nevis meklējot gatavu veikalā.

 

Recepte no tematiskā žurnāla “Ēd gudri, ēd vesels”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+