Foto – tematiskā avīze “Mājas gardumi”

Cūkgaļas rulete ar krējuma-vīna mērci. Saimnieces Guntas Stepanovas recepte 0

Nepieciešams

1 kg cūkgaļas no šķiņķa vai cūkas vēdera, sāls, samalti baltie pipari, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 200 g maltās gaļas, 1 ola, 1 tējkarote sinepju, naža gals sarkano piparu, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta, šķipsna cukura, 400 ml karsta gaļas buljona, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 4 ēdamkarotes salda krējuma, 1,5 l stipra sausā sarkanvīna.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

Nomazgātu un nosusinātu gaļu izklāj plakani un pārkaisa ar sāli. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sīki sakapā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 oC temperatūrai.

Malto gaļu samīca ar sinepēm, sīpolu, ķiplokiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar šo masu pārziež ruletei domāto gaļu, satin veltni un nosien ar virtuves diegiem.

Cepeti cep krāsnī vaļēju otrajā nodalījumā no apakšas 70–90 minūtes. Laiku pa laikam apgroza, pakāpeniski pielej buljonu.
Gatavu cepeti izņem, ietin folijā un atstāj izslēgtā cepeškrāsnī apmēram uz 10 minūtēm.

Cepeša šķidrumu izlej caur sietu katlā. Iemaisa tomātu biezeni, vīnu, krējumu un vāra mērci 2–3 minūtes. Tad pieliek sāli, piparus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.