Foto – Fotolia

Cukīni, kas garšīgāki par gaļu. Vienreizēja recepte 0

Garda recepte, kura būs pa prātam pat īstam gaļas cienītājam!

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
Lasīt citas ziņas

Ja runa ir par universālu dārzeni, tad tas noteikti ir cukīnī. Tos sautē, vāra, cep un no tiem pat ievārījumu gatavo… Un pašlaik tieši ir sezona, kad tas ir brīvi nopērkams gan veikalā, gan tirgū, iespējams, ka pat tev darzā, kas tāds aug!

“Zeltene.lv” piedāvā vēl vienu recepti, kur cukīnī iegūst nebijušu garšu! Cepti cukīnī ar ķiploku un riekstu mērci var konkurēt pat ar gaļu – tā ir oriģināla uzkoda un salāti vienlaicīgi!

PAGATAVOŠANA

CITI ŠOBRĪD LASA

Cukīni nomazgājiet un attīriet no sēklām un mizas (ja dārzenis ir pietiekoši nogatavojies). Ja izmantojat jaunu cukīni, tad nav nepieciešams to attīrīt no sēklām un mizas. Sagrieziet to ne pārāk mazos gabaliņos.

Lielā pannā uzsildiet augu eļļu, salieciet cukīnī gabaliņus tā, lai tie izklāti vienā kārtā. Uz vidējas uguns apcepiet cukīni, līdz tie kļūst zeltaini. Pārāk ilgi nav ieteicams tos cept, lai tie nesaiet putrā. Ja Jums nav pietiekoši liela panna, tad cepiet gabaliņus pa vairākām reizēm.

Ķiplokus izspiediet ķiploku spiedē, nomazgātos pētersīļus smalki sagrieziet. Valriekstus sasmalciniet. Sajauciet ķiplokus, pētersīļus un riekstus, pievienojiet sāli pēc garšas, pievienojiet pāris pilienus augu eļļas.
Uzmanīgi sajauciet ķiploku maisījumu kopā ar cukīni. Tas tik ir aromāts!

Man nekad līdz šim tik ļoti nav garšojuši cukīnī! Lieliskais aromāts un fantastiskā garša iepatiksies pat tiem, kas dārzeņus īsti nemīl.

Gatavojiet ar baudu un pacienājiet arī savus draugus!