Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
24. jūnijs, 2015
Drukāt

Cūku ausis ar mārrutku svaigsieru

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs
Sastāvdaļas:

Cūku ausis, garšsaknes – sīpoli, burkāni, ķiploki, selerija –, svaigs timiāns, lauru lapa, smaržīgie pipari, kaltētas baravikas, želatīns, klasiskais svaigais siers, konservēti mārrutki, citrons, šampinjoni, cūku aknas, saldais krējums, sāls.

KĀ GATAVOT? Cūku ausis lielā ūdens daudzumā vāra 6 h. Buljonam pievieno sagrieztas garšsaknes, timiānu, lauru lapu, smaržīgos piparus, kaltētas baravikas, vāra 40 min. Izkāš, pieber sāli. 1 l buljona pievieno 20 g uzbriedināta želatīna, pārlej pāri ausīm, uzliek slogu, uz nakti ievieto ledusskapī. Svaigajam sieram pievieno konservētus mārrutkus. Sablenderē, pievieno sāli, citrona sulu. Katliņā apcep garšsaknes un kādu šampinjonu, pievieno cūku aknas. Kad tās apcepušās, pielej saldo krējumu, vāra 30 min, līdz aknas mīkstas. Sablenderē, pieber sāli.

 

Gatavoja restorāna “3 prir” šefpavārs Juris Dukaļskis

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+