Mobilā versija
+0.2°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
21. decembris, 2013
Drukāt

Cukurkliņģerīši. Recepte, kas izdodas vienmēr (2)

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

2 kg kviešu miltu, 500 g margarīna, 300 g cukura, 5 olas, 100 g rauga.

Vispirms saputo margarīnu un raugu, tad iegūtajai masai pievieno pa vienai olai. Maisa. Iesijā miltus. Mīklas konsistencei jābūt cietai, viendabīgai (kā smilšu mīklai). Gatavo mīklu sagriež gabaliņos, izrullē garas desiņas un no tām izveido kliņģerīšus, apviļā cukurā un cep gatavus.

Recepti iesaka saimniecības “Otaņķi” saimniece Pārsla Kupše. Tematiskajai avīzei “Mājas Gardumi” Pārsla pastāstīja: “Maize Otaņķos cepta, – cik vien atceros.

Iesākumā to darīja omīte, tad mana mamma. Tā jau saka: mātes prasmi apgūst meita un māca tālāk savus bērnus… Recepšu izveidošana ir radošs process. Kāda iepatīkas, šķiet, varētu būt garšīga, to tad izmēģinu… Kaut ko pamainām, pieliekam savas idejas. Arī rēķinām, lai gala rezultātam būtu lētāka pašizmaksa.

Kad bērni bija mazi un kādu dienu neko necepām, teica: mamma, šodien tukšs galds, nekas nav izcepts? Jā, sākām it kā savam priekam, bet nu ir nopietns
bizness.”

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Zemgalietis ārzemēs Atbildēt

    Tā fotogrāfija ir paņemta no Shatterstock.com. Tā tad nerāda to ko tā recepte sagatavotu. Tapēc ir ari grūti paļauties uz rezepti….

  2. Nez,vai tad nav tā-saputo margarīnu ar cukuru..,raugu diez vai..,tas visdrīzāk tiek iemaisīts beigās..

Draugiem Facebook Twitter Google+