Foto – Shutterstock.com

Cukurkliņģerīši. Recepte, kas izdodas vienmēr 2

2 kg kviešu miltu, 500 g margarīna, 300 g cukura, 5 olas, 100 g rauga.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Lasīt citas ziņas

Vispirms saputo margarīnu un raugu, tad iegūtajai masai pievieno pa vienai olai. Maisa. Iesijā miltus. Mīklas konsistencei jābūt cietai, viendabīgai (kā smilšu mīklai). Gatavo mīklu sagriež gabaliņos, izrullē garas desiņas un no tām izveido kliņģerīšus, apviļā cukurā un cep gatavus.

Recepti iesaka saimniecības “Otaņķi” saimniece Pārsla Kupše. Tematiskajai avīzei “Mājas Gardumi” Pārsla pastāstīja: “Maize Otaņķos cepta, – cik vien atceros.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iesākumā to darīja omīte, tad mana mamma. Tā jau saka: mātes prasmi apgūst meita un māca tālāk savus bērnus… Recepšu izveidošana ir radošs process. Kāda iepatīkas, šķiet, varētu būt garšīga, to tad izmēģinu… Kaut ko pamainām, pieliekam savas idejas. Arī rēķinām, lai gala rezultātam būtu lētāka pašizmaksa.

Kad bērni bija mazi un kādu dienu neko necepām, teica: mamma, šodien tukšs galds, nekas nav izcepts? Jā, sākām it kā savam priekam, bet nu ir nopietns
bizness.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.