Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
10. jūlijs, 2014
Drukāt

Cukurzirņu-piparmētru saldējums. Šefpavāres Daces Gribustes recepte

Publicitātes fotoPublicitātes foto

10 porcijām nepieciešams

10 olu dzeltenumi
260 g cukura
700 g cukurzirņu ar visām pākstīm
30 g piparmētru
800 g saldā krējuma

Pagatavošana

Trauku sildot ūdens peldē, apmēram 20 minūtes ar slotiņu puto olu dzeltenumus ar cukuru, līdz cukurs izkūst un pazūd olu garša.

Cukurzirņus ar visām pākstīm blanšē, tad sablendē ar piparmētrām.

Olu masu atdzesē un sajauc ar zirnīšu masu, pievieno saldo krējumu.

Masu vēlreiz atdzesē un liek saldētavā vai saldējuma mašīnā sastingt.

Ja saldējumu gatavo mājās un saldē ledusskapja saldētavā, ik pa laikam izņem un masu apmaisa, lai tā kļūtu gaisīgāka.

Pasniedz deserta traukā vai trauciņā, kas izcepts no sviesta un cukura mīklas.

Pavāres padoms: ja vēlas izteiktāku piparmētru garšu, tās var pievienot vairāk!

Recepti piedāvā restorāna “Avalon” šefpavāre Dace Gribuste projekta “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga” ietvaros

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+