Dārzeņi pārtop pulverī 0

Enerģiskā dobelniece LORITA MIĶELSONE pirms četriem gadiem pievērsās mājražošanai. Nevarēdama pārdzīvot, ka vietējos dārzeņus, augļus un garšaugus svaigā veidā ēdam vien pāris mēnešu gadā, bet pēc tam pērkam ievestos, viņa izdomāja, ka pašmāju labumus varētu kaltēt tā, lai nezustu uzturvērtība.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Lasīt citas ziņas

Izžāvēti un smalkā pulverī samalti dārzeņi un garšaugi aizņem ļoti maz vietas. Ķiploki ir pamats, no kā dobelniece ražo garšvielu pulverus, piemēram, “Nešpetno ķiploku” un “Diļļu ķiploku”. Process ir ļoti darbietilpīgs, jo vispirms tie jānotīra, jānoņem miza, kas ir ļoti piņķerīga padarīšana, tad jāsagriež plānās šķēlītēs, jāizkaltē infrasarkano staru žāvētavā un tikai pēc tam var samalt pulverī.

No 20 kg svaigu ķiploku viņa iegūst aptuveni septiņus kilogramus kaltētu, bet no sešiem kilogramiem svaigu sīpolu – kilogramu kaltētu, ko samaļ pulverī. To gatavo arī no vairākiem garšaugiem, kam arī nepieciešams liels daudzums izejmateriāla.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plašāk – šodienas “Praktiskā Latvieša” numurā.