Praktiski
Receptes

Dārzeņu biezzupa ar lazdu riekstiem, rupjmaizes kraukšķiem un zirņu dīgstiem 0

Sastāvdaļas
* 400 g brokoļu
* 400 g saldētu zaļo zirnīšu
* vidēja lieluma sīpols
* pāris ķiploka daiviņas
* 2 vidēji lieli burkāni
* 600 g krāsnī ceptu biešu
* sāls un pipari
* saujiņa grauzdētu lazdu riekstu
* zirņu dīgsti
* pāris grauzdētas rupjmaizes šķēles

Pagatavošana.
Vāra divas zupas. Vienā katliņā apcep pusi no sīpoliem un ķiplokiem, pievieno zirnīšus un brokoļus, uzlej ūdeni, pieber garšvielas. Vāra aptuveni piecas minūtes, lai nezūd krāsa.

Otrā katliņā apcep palikušos sīpolus, ķiplokus un sagrieztu burkānu, pielej ūdeni un pieber garšvielas. Vāra, kamēr burkāns mīksts. Tad pievieno sagrieztu krāsnī ceptu bieti un vēlreiz uzvāra.

Kad abas zupas gatavas, katru atsevišķi sakuļ virtuves kombainā. Šķīvī lej abas zupas vienlaikus, bet katru no savas puses, lai nesajaucas. Dekorē ar rupjmaizes grauzdiņiem, sasmalcinātiem lazdu riekstiem un zirņu dīgstiem.

LA.lv
SM
Signe Mengote
Praktiski
Tas, ka viņi ir lēni, ir tikai mīts… Ciemos pie bruņurupuču meitenes, vārdā Brunis
1 diena
MP
MAIJA PASTARE
Praktiski
Ja darbinieku skaits tiek samazināts, kam ir priekšroka saglabāt darbu?
1 diena
AG
Aija Geida
Praktiski
Mērcītes pie dārzeņu uzkodām. 4 gardas receptes
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

"V
"Mājas Viesis"
Latvijā
Imants Lancmanis: Guvis piepildījumu karjerā un ģimenē, cilvēks var sākt domāt par valsti
2 stundas
IP
Ilze Pētersone
Latvijā
Latvijas vēsture pirms valsts dibināšanas 18 jautājumi un atbildes
1 diena
RO
Regīna Olševska
Latvijā
Dāvana Latvijai – 1000 kilometri. Māris Baltais sāka skriet, aizejot pensijā
6 minūtes
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Ģimenē klusēšana nav zelts! Atziņas no pāriem, kas gredzenus mijuši 18. novembrī
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
ES 27 dalībvalstis vērtē Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES līgumu un nākotnes attiecību deklarāciju
20 minūtes