Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
2. jūlijs, 2012
Drukāt

Dārzeņu kotletes

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Kotletēm: 1 kg kartupeļu, 1 burkāns, 200 g svaigā siera, 50 – 100 ml saldā krējuma, zaļumi (dilles, mazliet pētersīļu), melnie pipari, kurkuma.

Mērcei:

• 150 g Indijas riekstu,

• 2 cm svaiga ingvera,

• 50 g kinzas vai svaigu pētersīļu,

• ¼ tējkarotes citrona sulas,

• 1 tējkarote sāls,

• 100 ml ūdens.

 

Kā gatavot?

Kartupeļus novāra, notīra mizu un rūpīgi saspaida. Burkānus sarīvē, svaigo sieru smalki sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, apcep burkānus un svaigo sieru aptuveni 10 minūtes. Cepšanas laikā pievieno kurkumu, sāli un saldo krējumu. Beigās pieliek sakapātas dilles un pētersīļus. Ar mitrām rokām veido ieapaļas formas kotletīti. Ja nelīp kopā, pievieno nedaudz miltu. Uz galda izkaisa miltus, izklāj kartupeļu biezeni, līdz pusei saliek pildījumu un pārklāj biezeni. Smuki saviļā miltos un cep uz pannas. Var arī cept cepeškrāsnī 30 min +180 grādos. Mērcei visas sastāvdaļas sablendē. Iznāk neparastas kotletes ar pikantu mērcīti – viegls vasaras ēdiens karstajām dienām.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+