Foto-Aija Geida

Dārzeņu pakoras
 0

Sastāvdaļas: 500 g dažādu dārzeņu, sagriezti lielos gabalos,
 180 g zirņu miltu,
 1,5 tējkarotes Kalindži sēklu,
 ½ tējkarotes malta kanēļa,
 ½ tējkarotes maltu melno piparu,
 ½ tējkarotes kurkumas,
 1 tējkarote malta koriandra,
 ½ tējkarotes cepamā pulvera,
 ½ – 1 tējkarote sāls,
 200 ml auksta ūdens,
 augu eļļa fritēšanai.


Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

VIDEO. Artuss Kaimiņš savā raidījumā pamatīgi nokaitina LTV leģendu Andreju Volmāru, kurš pamet sarunu pusratā
VIDEO. “Sēžu ceļmalā un netieku mājās!” Latviete ar asarām acīs stāsta par nedienām ar elektroauto
Policija aicina atpazīt attēlā redzamās sievietes, kuras nokārtoja dabiskās vajadzības Rīgas skolas sporta kompleksā 15
Lasīt citas ziņas

Zirņu miltus izsijā un pievieno tiem garšvielas, sāli un cepamo pulveri. Pamazām pielej aukstu ūdeni un maisa, līdz mīkla ir vijīga, mazliet šķidrāka par skābo krējumu (ja mīkla par biezu, tā tik labi neizcepas un ēdiens nav garšīgs). Uzkarsē eļļu (tā ir pietiekami karsta, ja tajā iemests mīklas gabaliņš uzreiz uzpeld!), dārzeņus apviļā mērcītē un cep eļļā, līdz tie viegli brūni. Pasniedz ar krējuma diļļu mērci, tomātu čatniju.


Pakoras var gatavot no dažādiem dārzeņiem. Var izmantot baklažānus, kabačus, kartupeļus, ķirbjus un burkānus, kurus sagriež paprāvos gabaliņos, ziedkāpostus un brokoļus sadala pa ziediņiem. Briseles kāpostus, sparģeļus un spinātu lapas var likt veselas. Pakoras ir viegli pagatavojama uzkoda, kas labi sader ar pikantām mērcītēm, piemērots ēdiens aukstajam galdam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.