Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
15. augusts, 2012
Drukāt

Dārzeņu pakoras


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 500 g dažādu dārzeņu, sagriezti lielos gabalos,
 180 g zirņu miltu,
 1,5 tējkarotes Kalindži sēklu,
 ½ tējkarotes malta kanēļa,
 ½ tējkarotes maltu melno piparu,
 ½ tējkarotes kurkumas,
 1 tējkarote malta koriandra,
 ½ tējkarotes cepamā pulvera,
 ½ – 1 tējkarote sāls,
 200 ml auksta ūdens,
 augu eļļa fritēšanai.


Kā gatavot?

Zirņu miltus izsijā un pievieno tiem garšvielas, sāli un cepamo pulveri. Pamazām pielej aukstu ūdeni un maisa, līdz mīkla ir vijīga, mazliet šķidrāka par skābo krējumu (ja mīkla par biezu, tā tik labi neizcepas un ēdiens nav garšīgs). Uzkarsē eļļu (tā ir pietiekami karsta, ja tajā iemests mīklas gabaliņš uzreiz uzpeld!), dārzeņus apviļā mērcītē un cep eļļā, līdz tie viegli brūni. Pasniedz ar krējuma diļļu mērci, tomātu čatniju.


Pakoras var gatavot no dažādiem dārzeņiem. Var izmantot baklažānus, kabačus, kartupeļus, ķirbjus un burkānus, kurus sagriež paprāvos gabaliņos, ziedkāpostus un brokoļus sadala pa ziediņiem. Briseles kāpostus, sparģeļus un spinātu lapas var likt veselas. Pakoras ir viegli pagatavojama uzkoda, kas labi sader ar pikantām mērcītēm, piemērots ēdiens aukstajam galdam.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+