Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
7. jūlijs, 2014
Drukāt

Kā pareizi saldēt dažādas ogas (4)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Svaigi saldētas ogas saglabā daļu vitamīnu. RSU Studiju programmas “Uzturs” direktore Lolita Neimane sniedz dažus padomus, kā tās sagatavot ievietošanai saldētavā.

– Mīkstākas struktūras ogām pirms saldēšanas var uzkaisīt cukuru (piemēram, zemenēm un avenēm), bet jāņogas saldē bez tā, saliekot trauciņos vai speciāli paredzētos saldēšanas maisiņos tieši tik daudz, cik paredzēts izmantot vienā reizē. Tad, ziemā izņemot ogas no saldētavas, nebūs jāuztraucas par sadalīšanu. Var jau saldēšanai izmantot parastos maisiņus, bet speciālie ir no biezāka materiāla, un tie nepārplīsīs, kad tiks pārcilāti.

– Ogām jābūt svaigām un sausām. Ja ogas pirms saldēšanas noskalo, tad tās atstāj sietā uz kādām 20 minūtēm vai izber vienā kārtā, lai pilnībā nožūst. Ja tiek maisiņā saldēts lielāks daudzums ogu, to dara kārtām – uz paplātītes, kas ietilpst saldētavā, sasaldē vienu kārtu ogu un ber tās maisiņā. Šādā veidā varēs izvairīties no tā, ka ogas sasals vienā bumbā. Veselas saldē zemenes, avenes, meža zemenes, lācenes, upenes, jāņogas, mellenes, ērkšķogas, dzērvenes, brūklenes.

– Ja ogas tiek saldētas sablendētā masā ar cukuru, tad labāk to pievienot mazāk nekā par daudz. Ogas nebūt nav jāsakuļ viendabīgā masā, pietiek, ja tās sastampā. Saspaidīt ar mazliet cukura var zemenes, avenes, lācenes, upenes, jāņogas.

– Vienreiz atsaldētas ogas atkārtoti sasaldēt nav ieteicams.

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. ‘”Vienreiz atsaldētas ogas”

    Šausmas! Latviešu valodā ir vārds “atkausēts”; vai tiešām visi to ir aizmirsuši, ka visur un visu nepārtraukti atsaldē? Pat avīžu darbinieki.

  2. Meža zemenes saldējot kļūst rūgtas

Draugiem Facebook Twitter Google+