Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
2. jūlijs, 2013
Drukāt

Dažādi blenderi. Kādas kuram priekšrocības?

Foto - Ausma Lukša un Stock.hxcngFoto - Ausma Lukša un Stock.hxcng

Galda jeb stacionārais blenderis ir līdzīgs virtuves kombainam – ar pamatni, vienu vai vairākiem traukiem un uzgaļiem. Šo ierīci lieto galvenokārt kokteiļu, mērču, biezeņu, biezzupu gatavošanai.

 

Lai gan ierīce ir diezgan apjomīga, tajā var sagatavot vien nelielu porciju daudzumu, jo visiem modeļiem trauka izmēri nepārsniedz 2 l (izņemot profesionālās ierīces). Ja ģimene vai draugu pulks plašāks, našķis jāgatavo vairākos piegājienos. Galda blendera pluss – ar šo ierīci iespējams pagatavot daudzveidīgākus ēdienus nekā ar rokas blenderi, jo tai komplektācijā parasti ir dažādi nazīši, slotiņas, mērtrauki, kā arī vairāki ātrumi. Galda blenderim vēlams izbrīvēt stacionāru vietu uz virtuves virsmas, jo šādu ierīci nebūs ērti katru reizi salikt un izjaukt no jauna.

Rokas blenderis ir krietni vienkāršāks – sastāv no korpusa un maisāmā stieņa, ko parasti dēvē par kāju. Mēdz būt komplektēts ar mērtrauku, vairākiem uzgaļiem un miksera slotiņām. 

Lai gan rokas blenderis izskatās pavisam neliels, ar to iespējams pagatavot lielu daudzumu masas, jo ar šo blenderi var blendēt produktus ne vien oriģinālajā traukā, bet jebkurā bļodā un katlā, pat nenoņemot no plīts. Rokas blendera pluss – mobilitāte un neliels izmērs.

Tā kā rokas blenderi pēc katras lietošanas reizes jāizjauc, jānomazgā un jānovieto atpakaļ plauktā, svarīgi, lai to konstrukcija būtu ērta, izturīga un viegli kopjama.

 

Kam jāpievērš 
uzmanība, izvēloties 
blenderi?

* Jaudai – optimālais jaudas intervāls ir no 300 līdz 700 W. Lētāki modeļi tiek piedāvāti ar 200/250 W jaudu, bet ar to šķiedrainākus produktus sasmalcināt grūti, turklāt, bieži smalcinot, šāds blenderis ātri vien izies no ierindas. Regulārai saimniekošanai vajadzētu vismaz 400 W, bet ideālai – 600 W.

* Materiāliem – rokas blenderiem svarīgs tā kājas materiāls, bet galda blenderiem – trauks. Lētākajos modeļos gan kāja, gan trauks būs no plastmasas, kas ar laiku sāk plaisāt, piesūcas ar ēdienu smaku un krāsu. Tāpēc labāk izvēlēties rokas blenderi ar metāla kāju, bet galda blenderi ar trauku no polikarbonāta vai rūdīta stikla.

* Kājas formai (rokas blenderiem) – jābūt noapaļotai, nevis taisnai, lai šķidrums nešļakstītos uz visām pusēm.

* Atvere (galda blenderu) traukā – svarīga, ja gatavo ēdienu vai dzērienu no dažādām sastāvdaļām, jo caur atveri ērtāk pievienot papildu sastāvdaļas.

* Pulsārai pogai – bez tās, jaucot karstu ēdienu stacionārā traukā, viss šķidrums var pāriet pāri malām ar joni.

 

Svarīgi vien retajam

* Ātrumi – pārsvarā visām ierīcēm ir divi ātrumi: ātrais un ar zemāku intensitāti. Zemākais nepieciešams, ja komplektā ietilpst arī slotiņas putošanai. Bet modeļi ar trim un vairāk ātrumiem vajadzīgi vien tiem, kas gatavo īpaši izsmalcinātus ēdienus.

* Papildu aksesuāri – daudzie nazīši, slotiņas un trauciņi noderīgi tikai tad, ja tos patiešām izmanto. Lielākoties tas ir veids, kā modeli padarīt atšķirīgu no citiem līdzīgiem un paaugstināt tā cenu. Visbiežāk saimnieces vairāk par diviem aksesuāriem neizmanto.

* Zīmols – svarīgs, ja uzticies kādas noteiktas kompānijas tehnikai vai arī tiek iegādāts profesionālās tehnikas modelis. Pretējā gadījumā tam nav nozīmes, jo lielākā daļa preču tiek ražotas Ķīnā.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+