Foto – Timurs Subhankulovs

Delikatese, kas garšo visiem
 – melones ar vītinātu gaļu 0

Mani vienmēr pārsteidzis, cik dažādas gaumes un garšas sajūtas var būt pat tautām, kas dzīvo samērā netālu, piemēram, latviešiem un somiem. Ikviens kārtīgs latvietis (īpaši vīrieši) teiks – vislabākā garša ir pašu marinētai un pietiekami sāļai siļķei. Ja iznāks baudīt somu tik iecienītās zivju uzkodas – siļķes gabaliņus dažādās mērcēs, laša šķēles utt., tās visas garšos vienādi – ļoti saldi. Manuprāt, pārāk saldi. 


Reklāma
Reklāma

 

RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Lasīt citas ziņas

Tomēr, šķiet, ka vieglā delikateses uzkoda, kas apvieno melones augļa saldumu ar vītinātas gaļas patīkamo garšu, ir kļuvusi par vienādi labi iecienītu ēdienu ikvienā zemē. Atšķirība tikai tā, ka, piemēram, Venēcijā to pasniedz kā tiešām mazus uzkodu gabaliņus, bet Latvijā – lielākus. Taču abās vietās tos esmu ēdusi, kad tie sastiprināti ar kociņu, kaut arī veidu, kā pasniegt meloni kopā ar vītinātas gaļas šķēlēm, ir pietiekami daudz.

Lai ēdiens liktu viesiem sajūsmā pārtraukt sarunu un pievērsties uzkodai, galvenais ir izmantot pilnībā nogatavojušos un tāpēc ļoti saldu meloni un labas kvalitātes vītināto gaļu. Šo ēdienu vēlams arī pagatavot pirms pašas ciemiņu atnākšanas (nevis pagatavot un tad vēl ielikt ledusskapī), jo istabas temperatūrā vislabāk jūtamas tā garšas nianses.

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.