Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
23. augusts, 2016
Drukāt

Deserta odziņa – mērcītes. 5 receptes uz kārā zoba

1. Plūmju un riekstu piedeva

1no5
Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
SVARĪGI

Ja mērcītes gatavo ziemā no saldētām ogām, receptē dotais ūdens daudzums jāsamazina par trešdaļu.

Saldējums karstā dienā atvēsina un arī dod daudz kaloriju, ko tērēt. Bet, ja to pārlej ar gardu mērcīti, sanāk debešķīgs deserts! Pat visvienkāršākais piena vai krējuma saldējums iegūst neparastāku garšas buķeti.

(3 porcijas)

• 6 lielas plūmes

• 3 ēdamkarotes maltu riekstu

• 3 ēdamkarotes cukura vai kļavu sīrupa

• ½ tējkarotes malta kanēļa

• 2 piparmētras zariņi

Plūmes nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Tad liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārlej ar cukura vai kļavu sīrupu, pārkaisa ar maltu kanēli un sakapātiem riekstiem. Cep +180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Cepšanas laiks atšķiras atkarībā no plūmju gatavības pakāpes. Plūmēm jābūt mīkstām, bet ne izjukušām. Deserta traukos kārto saldējuma bumbas, tām uzlej atdzisušu plūmju piedevu, dekorē ar piparmētras zariņiem.

Labi garšo ar plombīra, karameļu un riekstu saldējumu.

  1. Plūmju un riekstu piedeva
  2. Karameļu mērce
  3. Ķiršu mērce
  4. Upeņu mērce
  5. Melleņu mērce

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+