Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
17. jūnijs, 2015
Drukāt

Deserts ar biezpienu, rabarberiem un auzu pārslām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

• 4 rabarberu kāti

• 70 g + 15 g brūnā cukura

• 150 g pilngraudu auzu pārslu

• 350 g 5% biezpiena

• 350 ml saldā krējuma (35%)

• 2 ēdamkarotes medus

• Tējkarote agara

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno 70 g brūnā cukura, pāris ēdamkarošu ūdens un vāra uz lēnas uguns, līdz mīksti. Tad pievieno agaru, kas izšķīdināts nelielā daudzumā ūdens. Masu pavāra divas minūtes un noliek vēsumā atdzesēties.

Pa to laiku uz pannas mazliet apgrauzdē auzu pārslas, pievieno 15 g brūnā cukura, apmaisa. Liek uz lēzena šķīvja, lai atdziest.

Biezpienu kopā ar medu rūpīgi izmīca, lai nav lielu graudu. Saldo krējumu uzputo un iecilā biezpiena masā.

Deserta traukos kārtām liek auzu pārslas, biezpiena masu un rabarberus, pēc tam atkal auzu pārslas, biezpienu un rabarberus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+