Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. novembris, 2014
Drukāt

Deserts franču stilā

Foto - vkus.3dn.ruFoto - vkus.3dn.ru
Sastāvdaļas:

250 g saldrējuma sviesta
50 g cukura
5 ēdamkarotes kakao pulvera
1 ola (viegli sakulta)
1 tējkarote vanilīna
1,5 glāzes vafeļu skaidiņu
1 glāze kokosriekstu pārsliņu
1/2 glāze valriekstu
3 ēdamkarotes vaniļas pudiņa pulvera
50 ml piena
2,5 glāzes pūdercukura
200 g melnās šokolādes

100 g saldkrējuma sviesta katlā izkausē. Pievieno cukuru un kakao, samaisa, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Iemaisa olu un vanilīnu, noņem no uguns. Pievieno vafeļu skaidiņas (var aizstāt ar sasmalcinātiem šokolādes krekeriem), kokosriekstu skaidiņas, riekstus. Rūpīgi samaisa.

Pamats desertam ir gatavs, tagad liek iegūto masu ietaukotā kvadrātveida formā un piespiež. Formai nevajag būt platai. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Tagad gatavojam krēma kārtu:
70 g mīksta sviesta sakuļ mikserī, līdz izveidojas krēmveidīga masa. Pievieno vaniļas pudiņa pulveri un pienu. Turpina kult, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Ielej masu pāri cepamā pamatkārtai un ieliek ledusskapī. Tur tik ilgi, kamēr masa sabiezē.

Tagad gatavojam šokolādes kārtu:
Šokolādes gabaliņus un atlikušo sviestu izkausē katlā un nedaudz atdzesē. Uzlej šokolādes masu kā trešo deserta kārtu formā un liek ledusskapī – tikai tik ilgi, līdz šokolāde sāk sacietēt.

Ar nazi iezīmē vietas, kur desertu griezīsiet.

Pirms augšējā kārta sacietēs, sagriež desertu gabaliņos. Tas jādara ar karstu nazi, kuru pēc katra griezuma notīra.

Recepte no vkus.3dn.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+