Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
20. oktobris, 2014
Drukāt

Diļļu sēklu tēja – ārstniecisks dzēriens

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Pēc gurķu skābēšanas palika pāri daudz diļļu sēklu. Vai tās der arī tēju sastāvā? MALDA SAULKRASTOS

Dilles satur ēterisko eļļu, dažādus vitamīnus (dilles ir bagātas ar C vitamīnu), minerālvielas, flavonoīdus, bet gatavajās sēklās ir augu eļļa. Dilles stimulē gremošanas sulu izdalīšanos.

Kaltētas diļļu sēklas ir ne tikai lieliska garšviela zupām un gaļas ēdieniem, bet arī ārstniecības līdzeklis, kas uzlabo gremošanu, palīdz atbrīvoties no gāzēm zarnu traktā, paplašina asinsvadus, stiprina sirdi, normalizē asinsspiedienu un acs spiedienu glaukomas slimniekiem.

Pa naža galam sēklu pulvera trīsreiz dienā lieto 20–40 minūtes pirms ēšanas, uzdzerot ūdeni.

Pēc daktera A. Tereško receptes var gatavot uzlējumu, ēdamkarotei sasmalcinātu sēklu uzlejot glāzi verdoša ūdens. Ļauj ievilkties 10 minūtes. Lieto pa pusglāzei trīsreiz dienā 30 minūtes pirms ēšanas. Līdzīgi gatavo arī lakstu uzlējumu.

Diļļu sēklu tēja palīdz pret nelabu dūšu, savukārt sēklu vai svaigu lapiņu košļāšana novērš nepatīkamu elpu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+