Foto – Edvīns Kamoliņš

Divi deserti: salds un… sāļš 0

Salds deserts ir pārbaudīta vērtība, bet tikpat gards var būt arī… sāļš. Lūk, divas versijas!

Reklāma
Reklāma

 

Fritēts Brī siers (4 personām)

Sastāvdaļas:

• 300 g brī siera,

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

• 1 sauja zaļumu (dilles, lapu pētersīlis, lociņi),

• 1 sauja rukolas,

• 8 valriekstu kodoli,

• 4 olu baltumi,

• pēc vajadzības: valriekstu eļļa, olīveļļa, rīvmaize, sāls un pipari.

 

Kā gatavot?

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusi valriekstu kodolu sīki sakapā un samaisa ar rīvmaizi. Pievieno nedaudz sāls un piparu un kārtīgi samaisa.

Brī sieru sagriež porcijās, mērcē viegli sakultā olu baltumā un apviļā rīvmaizes un riekstu maisījumā. Fritē eļļā 180 °C temperatūrā, kamēr garoziņa kļūst zeltaini brūna.

Tikmēr garšaugu zaļumus un rukolu saplucina (nevis sagriež!), lai salātus nesavainotu. Pēc tam apslaka ar nelielu daudzumu eļļas un pasniedz kopā ar fritēto Brī sieru.

 

Šokolādes moulleux kūciņas (4 personām)


Sastāvdaļas: • 220 g sviesta,

• 200 g tumšās šokolādes,

• 100 g kviešu miltu,

• 4 olas,

• 4 olu dzeltenumi,

• 200 g cukura,

• pēc vajadzības: rīvmaize vai cepumu drupačas.

 

Kā gatavot?

Olas, olu dzeltenumus un cukuru kuļ, kamēr masa kļūst balta un cukurs ir izkusis.

Šokolādi un sviestu kausē ūdens peldē.

Sakultajā olu un cukura masā iecilā miltus, pēc tam arī izkausēto šokolādi un sviestu.

Ietauko kēksu formiņas un to iekšējās maliņas izklāj ar rīvmaizi vai cepumu drupačām, tad ielej sagatavoto masu. Attēlā redzamajam desertam izmantoti beļģu cepumi, kas līdzīgi piparkūkām.

Cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā cep apmēram astoņas minūtes. Šis ir visatbildīgākais brīdis, jo kūciņām ir jābūt kraukšķīgām ārpusē un mīk­stām iekšpusē. Tādēļ cepšanas laiks ir atkarīgs no krāsns un formiņu lieluma. Gatavībai seko, pa laikam aptaustot virspusi.

Gatavas izņem no formiņām un pasniedz, kamēr vēl siltas. Var pievienot ogu mērci vai vaniļas saldējumu.

 

Gatavoja pavārs Joriks Deuss (Beļģija).

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.