Praktiski
Receptes

Dr. Anitas pikantais gardums. KONKURSA recepte 16

“Mani sauc Anita Vītoliņa. Esmu ārste. Man patīk ļoti vienkārši un ātri pagatavojami ēdieni. Gribu padalīties ar citiem ar savu recepti,” raksta recepšu konkursa dalībniece un atklāj savu receptes stāstu.

Reiz kāda kolēģe padalījās ar šo recepti. Pēc šīs receptes pagatavotais bija kā uzkoda pie stiprākiem dzērieniem. Es to drusku piekoriģēju, un radās šis pikantais gardums.

Parasti to pagatavoju svētku reizēs, vēloties pārsteigt viesus, gan mājās, gan ārpus mājas rīkotos pasākumos.

Pirmo reizi degustējot, neviens nespēj uzminēt, no kā tad īsti sastāv gardums.

Tātad, sastāvdaļas:

1. Ķiploki 1/3 d.

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Pirmo reizi gatavojot iesaku ķiplokus ņemt 1/4 d., bet plūmes 3/4 d..
Turpmāk zināsiet, kādās proporcijās ņemt produktus, t.i., cik asu vēlaties pagatavoto masu.

2. Žāvētas plūmes, bez kauliņiem 2/3 d.

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2
Plūmes nomazgāju, ļauju uzbriest (1 stundu)

3.Majonēzi – jebkuru, kas garšo ( liesās neiesaku ņemt) – tik daudz, lai masa ir bieza krējuma konsistencē.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sasmalcinu ķiplokus (parasti izmantoju Latvijā audzētus ķiplokus- manas mammas audzētus), sakapāju tos ar nazi, bet var arī izmantot ķiploku spiedi.

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2
Uzbriedinātas plūmes arī ar nazi sakapāju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salieku visu traukā, pievienoju majonēzi. Visu samaisu.

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Nekādas garšvielas nelieku.

Viss tiek sajaukts.

Un gardums ir gatavs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2
Var likt uz maizītes – gan baltās, gan rupjmaizes, man garšo ar rudzu rupjmaizi (bez rauga).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var ēst kā piedevu otram ēdienam.

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Tik vienkārši …
Lai visiem labi garšo !

 

 

 

 

 

 

 

Ar cieņu, Anita Vītoliņa

 

LA.lv