Foto – Aija Geida

Drumstalu kūka ar zīdkoka ogām 0

Notīra zīdkoka ogas (ja nepieciešams, nomazgā un notecina). Sviestu sakuļ ar cukuru, līdz izveidojas krēmīga masa, pievieno olu un turpina intensīvi maisīt. Kad izveidojusies viendabīga masa, iejauc miltus, sodu, pienu, citrona sulu un izmaisa. Veidni izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu, virsū uzber zīdkoka ogas. Gatavo drumstalas, bļodā samaisot sviestu ar kviešu miltiem un brūno karamelizēto cukuru. Šo mīklu nevar ilgi sildīt rokās – tik vien, lai visas sastāvdaļas sajaucas kopā. Drumstalas uzkaisa kūkai un visu cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.