Mobilā versija
-3.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
12. augusts, 2015
Drukāt

Drumstalu kūka ar zīdkoka ogām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

 (30 cm diametra veidnei)

Mīklai

• 100 g sviesta

• 60 g brūnā cukura

• 125 g kviešu miltu

• 70 ml piena

• 400 g svaigu zīdkoka ogu

• Ola

• ½ tējkarotes sodas

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

Drumstalām

• 125 g kviešu miltu

• 50 g sviesta

• 50 g brūnā karamelizētā cukura

Notīra zīdkoka ogas (ja nepieciešams, nomazgā un notecina). Sviestu sakuļ ar cukuru, līdz izveidojas krēmīga masa, pievieno olu un turpina intensīvi maisīt. Kad izveidojusies viendabīga masa, iejauc miltus, sodu, pienu, citrona sulu un izmaisa. Veidni izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu, virsū uzber zīdkoka ogas. Gatavo drumstalas, bļodā samaisot sviestu ar kviešu miltiem un brūno karamelizēto cukuru. Šo mīklu nevar ilgi sildīt rokās – tik vien, lai visas sastāvdaļas sajaucas kopā. Drumstalas uzkaisa kūkai un visu cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+