Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
13. marts, 2013
Drukāt

Dubults baudījums
. “Bites Blūza kluba” receptes

Foto - Baiba BucenieceFoto - Baiba Buceniece

“Bites Blūza klubs” Rīgā, Dzirnavu ielā šā mūzikas veida un labas virtuves cienītājus priecē jau trīspadsmito gadu. Te regulāri var baudīt gan vietējo populāro blūza grupu, gan arī pasaulē iecienītu blūza mākslinieku sniegumu.

 

Bet virtuves vadītājs Andris Vilciņš (attēlā) rūpējas, lai tikpat augstā līmenī būtu muzikālajā klubā piedāvātā maltīte. Te dabūjami gan pikanti sendviči, salāti un uzkodas, gan zupas, makaronu, zivju un grilētas gaļas ēdieni. Tieši tāda, dibinot “Bites Blūza klubu”, bija tā īpašnieka un idejiskā ģeneratora Dailes Ziga iecere – sniegt apmeklētājiem dubultu baudījumu. Lai arī jūs, neizejot no mājām, varētu gūt vismaz vienu no tiem – gastronomisko baudījumu –, piedāvājam dažas “Bites blūza kluba” ēdienu receptes.

 

 

Gulaša zupa
ed1

Sastāvdaļas: Jaunlopa šķiņķis, sīpoli, ķiploki, burkāni, paprika, marinēti gurķi, kartupeļi, liellopu kauli, pētersīļi, lauru lapas, tomātu pasta, sāls, pipari.

 

Kā gatavot?

 Liellopu kaulus pārlej ar ūdeni, vāra buljonu. Notīrītus burkānus, kartupeļus, papriku, sīpolus, ķiplokus, marinētos gurķus un gaļu sagriež aptuveni 0,5 cm lielos kubiņos. Sīpolus, ķiplokus, burkānus un gaļu 30 – 40 min sautē pannā. Marinētos gurķus brīdi pasautē kopā ar tomātu pastu. Pēc tam visu liek katlā, pārlej ar buljonu, pievieno kartupeļus, papriku, lauru lapas, sāli, piparus. Vāra apmēram 50 min. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.

Kūpināta laša un grilētu kartupeļu salāti ar jogurta mērci

ed2Sastāvdaļas: Laša fileja, tomāti, kartupeļi, jogurts bez piedevām, majonēze, paipalu olas, salātu lapas, apelsīns, ķiploks, mārrutki, jūras sāls, pipari.

 

Kā gatavot?

 Svaigai laša filejai pievieno apelsīnu miziņas, jūras sāli un piparus, atstāj uz stundu marinēties. Piknika sezonas laikā lasi ieteicams kūpināt ar ābeļu zariem kurinātā krāsnī, pagaidām var 10 – 15 min cept uz grila pannas. Bet kartupeļus ar visu mizu 35 – 40 min cep cepeškrāsnī 180 grādos, pēc tam sagriež daiviņās, apcep uz grila pannas. Mērcei sajauc 2 ēd. k. jogurta ar 1 ēd. k. majonēzes, pievienojot sāli, piparus, ķiploku, mārrutkus un citrona sulu. Uz šķīvja kārto kartupeļus, tad tomātus un lasi. Rotā ar paipalu oliņām, jogurta mērci un salātu lapām. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.

 

Kovboja melno piparu steiks
ed4

Sastāvdaļas: Jaunlopa fileja, zaļie sparģeļi, Šitakē sēnes, tomāti. Marinādei: timiāns, rozmarīns, ķiploki, melnie pipari, olīveļļa, sāls.

 

Kā gatavot?

  Vienai porcijai ņem apmēram 250 g jaunlopa filejas. Marinādei sakapā timiānu, rozmarīnu, ķiploku, pievieno svaigi maltus melnos piparus un mazliet olīveļļas. Gaļu šajā maisījumā marinē 10 min. Pēc tam 10 – 15 min cep uz grila vai grila pannas. Kamēr gaļa gatavojas, uz pannas apcep sēnes, sparģeļus un tomātus. Glīti kārto uz šķīvja un ceļ galdā.

 

Siera kūka

ed3Sastāvdaļas: “Selgas” cepumi, sviests, Filadelfijas siers, olas, saldais krējums, cukurs, citrons. Mērcei: saldētas zemenes, cukurs.

 

Kā gatavot?

 “Selgas” cepumus sadrupina, sajauc ar izkausētu sviestu, ieklāj tortes formā. Olas dzeltenumus atdala no baltuma, atsevišķi sakuļ. Saputoto dzeltenumu pievieno sieram, samaisa. Pēc tam masā iecilā saputoto olbaltumu, pievieno arī cukuru, citrona sulu, rīvētu citrona miziņu un sakultu saldo krējumu. Lej formā pāri cepumu un sviesta masai. Pārklāj ar foliju. Cepeškrāsnī 120 grādos cep 30 min. Pasniedz atdzesētu, rotātu ar zemeņu mērci.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+