Foto – Anda Krauze

Dūšas piesiešanai ziemīgi ēdieni 0

Aukstā laikā garšo treknāki ēdieni, un tad meklējam, kur ir muciņa ar skābētiem kāpostiem, dažādi marinējumi, speķītis, kartupelīši un citi produkti, kas lieti noder, lai piesietu dūšu! Ko šoreiz pagatavot?

Reklāma
Reklāma

 

Ventas asaris sāls garozā

2 personām

• 2 asari,

• 600 g sāls,

• 6 olu baltumi,

• 30 g zivju mērces,

• 20 g eļļas,

• 30 g šalotes sīpolu,

• 40 g selerijas kāta,

• 20 g eļļas,

• 30 g citrona,

• melnie pipari.

Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Asarim izņem iekšas un izgriež žaunas, noskalo, nosusina papīra salvetē. Uzkaisa piparus, uzlej zivju mērci. Selerijas kātu sagriež stienīšos, šalotes sīpolus – daiviņās, citronu – šķēlītēs, un liek asariem vēderā.

Olas baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno sāli un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru, uzliek sāls masu un izkārto asarus, virsū liek sāls masu, līdz abi ir noklāti.

Cep 20 – 25 minūtes +190 °C karstā cepeškrāsnī.

 

Griķu pankūkas ar mazsālītu lasi


2 personām

• 50 g griķu miltu,

• 100 g kviešu miltu,

• 300 g piena,

• 1 ola,

• 30 g cukura,

• 20 g rauga,

• 50 g eļļas,

• 5 g sāls, piparu,

• laša fileja,

• lauku skābais krējums.

Raugu iedrupina bļodiņā, pievieno cukuru, nedaudz miltu un silta ūdens, noliek siltā vietā, lai sāk rūgt.

Bļodā iesit olu, pievieno sāli, piparus, ieraugu, siltu pienu, pievieno miltus un samaisa. Noliek siltumā uzrūgt.

Laša fileju iesāla, izmantojot cukuru un sāli attiecībā 1: 2. Atstāj uz divām stundām iemarinēties.

Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un cep nelielas pankūciņas.

Kārto uz šķīvja un virsū liek plāni sagrieztu laša fileju un skābo krējumu.

 

Sālīti dārzeņi ar speķi

4 personām

• 60 g šalotes sīpolu,

• 30 g čili piparu,

• 100 g sālītu gurķu,

• 30 g kaperu,

• 30 g saulē kaltētu tomātu,

• 80 g sālīta speķa,

• 10 g smaržīgo piparu,

• 3 lauru lapas,

• 1 ēd. k. sāls,

• 1 tējk. cukura,

• 30 g baltvīna etiķa.

No baltvīna etiķa, sāls, cukura, smaržīgajiem pipariem un lauru lapām uzvāra marinādi, pievieno nomizotus ķiplokus, sīpolus un pavāra vēl 5 minūtes. Tad pievieno dārzeņus un atstāj iemarinēties. Kārto uz šķīvja un ļoti plāni uzgriež speķi.

 

Skābētu kāpostu zupa


4 personām

• 300 g skābētu kāpostu,

• 100 g burkānu,

• 50 g sīpolu,

• 150 g kūpinātu cūkas ribiņu,

• 40 g bekona,

• 60 g pērļu grūbu,

• 20 g pētersīļu,

• 40 g eļļas,

• 1 ēd. k. cukura,

• sāls, pipari – pēc garšas.

Burkānus un sīpolus sagriež salmiņos, liek katlā, pielej eļļu un cep, līdz sīpoli zeltaini. Tad pievieno sagrieztus kāpostus, pielej ūdeni, pieliek ribiņas, smaržīgos piparus, lauru lapas, cukuru un divas stundas vāra uz lēnas uguns. 20 minūtes pirms zupa gatava pievieno pērļu grūbas.

Lej šķīvī un rotā ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un kraukšķīgām cepta bekona šķēlēm.

Reklāma
Reklāma

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.