Mobilā versija
+1.6°C
Ziedonis
Pirmdiena, 1. maijs, 2017
6. aprīlis, 2017
Drukāt

Džeimsa Bonda bārmenis atklāj ideālā martini noslēpumu

Džeimsa Bonda lomas atveidotājs aktieris Daniels Kreigs. Foto: Reuters/LETADžeimsa Bonda lomas atveidotājs aktieris Daniels Kreigs. Foto: Reuters/LETA

Ja tu vēlies Manhetenas kokteili, tad meklē kādu no Ņujorkas, ja vēlies mohito, meklē kubieti, bet, ja vēlies kārtīgu martini, tad meklē itāli – īpaši jau Alessandro Palacī. Viņš atklāj, kā pagatavot ideālu martini.

Alessandro Palacī ir īsts itāļu bārmenis, kurš ideālos martini jauc Anglijā, “Dukes Hotel” viesnīcā. Klīst runas, ka leģendārais citāts “shaken, not stirred” no Džeimsa Bonda filmas ir viņa teiciens. Lai gan Alessandro ir pret stingriem populārā kokteiļa pagatavošanas noteikumiem, viņš ir gatavs pamācīt visiem, kā martini kokteili jauc viņš pats!

Sastāvdaļas

100 ml Londonas sausā džina;
10 ml sausā vermuta;
1 organiska citrona miziņa;
pāris ledus gabaliņi.

Pagatavošana

Sasaldē martini glāzi, šeikeri un alkoholu.
Ieliec pāris ledus gabaliņus šeikerī un pievieno visas sastāvdaļas.
Izvēlies – sakratīt vai samaisīt sastāvdaļas. Ja kratīsi šeikeri, tad salauzīsi ledus gabaliņus, kas savukārt atšķaidīs kokteili.
Nomizo organiskā citrona miziņu un izpied tās eļļu pāri visām sajauktajām sastāvdaļām. Vari arī nogriezt kādu mazu “strēķīti”, savīt to un uzlikt uz glāzītes maliņas kā dekorāciju.

dzentlmenis

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+