Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
15. jūlijs, 2012
Drukāt

Dzērieni, kas atvēsina

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Dzērieni ar ledu un saldējums karstā laikā ir bīstams kaklam. Ir vairākas alternatīvas – dzērieni un produkti, kas atvēsina, nekaitējot veselībai.

 

• Karstam laikam ideāli piemērots ir minerālūdens. Tajā ir sāļi, ko organisms zaudē svīstot. Ūdenim var pievienot jebkuru citrusaugļu sulu.

• Zaļajai tējai pievieno piparmētru vai citronmelisu. Par skādi nenāk citrona šķēlīte. Dzer maziem malciņiem.

• Kvass ir vērtīgs, ja tas ir dabīgi raudzēts. Vislabāk, ja tas ir mājās gatavots.

• Skābpiena produkti lieliski veldzē slāpes un ir ļoti vērtīgi gremošanas sistēmai.

• Ūdeni saturošie gurķi, arbūzi, tomāti, lapu salāti, kāposti ēdami vieni paši vai salātos.

• Ne velti aukstās zupas – biešu zupa, okroška, gaspačo – ir iecienītas vasarā! Tām ir atsvaidzinošs efekts, turklāt lieliski mazina izsalkumu.

• Garšvielas – ingvers, sarkanie un melnie pipari – atdzesē organismu, to sviedrējot. Aizrauties gan nav vēlams, lai neiedzīvotos gastrītā!

• Karstam laikam nav piemēroti saldumi, sāls, gaļa, rieksti un žāvēti augļi.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+