Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
3. decembris, 2014
Drukāt

Dzērveņu–aprikožu groziņi (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 500 g saldētas kārtainās mīklas

• 300 g svaigu dzērveņu

• 100 g žāvētu aprikožu

• 100 g rozīņu

• 150 g cukura

• 50 ml ruma

• ¼ tējkarotes sāls

(8 porcijas)

Pannā ar biezām malām ieber nomazgātas rozīnes, dzērvenes, rumu, cukuru, sāli un smalki sagrieztas aprikozes. Nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezē un dzērvenes pārsprāgst (aptuveni sešas minūtes). Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Katru mīklas strēmeli sagriež sešās daļās un mīklas kvadrātus pa vienam ieklāj mafinu cepamajā formā, uzceļot malas uz augšu. Izveidotā groziņa vidū liek pagatavoto pildījumu (aizpilda 1/3). Cep aptuveni 15–20 minūtes iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Ļauj atdzist un izņem no formiņām. Vislabāk garšo siltas.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kopš izlasīju šo recepti žurnālā(Praktiskais Latvietis), šie vienkārši pagatavojamie, gardie un veselīgie groziņi manā ģimenē ir ļoti iecienīti. Gatavoju jau 3 reizes – apēdas ļoti ātri – tikai pildījumu uz vienu mīklas iepakojumu – vienu pannu (12 gab) tik daudz nevajag, kad pirmo reizi uztaisīju pēc receptes, puse palika pāri – un tad pietika nākamai reizei (veselai pannai). Paldies par brīnišķiīgo ideju!

Draugiem Facebook Twitter Google+