Mobilā versija
-1.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
17. septembris, 2014
Drukāt

Dzērveņu ievārījums. Saimnieces Dzintras Tilkas recepte

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Dzērvenes lieto sulu iegūšanai, taču var vārīt arī ievārījumu.

Sīrupu dzērveņu ievārījumam gatavo šādi: 1 litrā ūdens izšķīdina 3 kg cukura un iegūst apmēram 3 litrus sīrupa. Uz 1 kg dzērveņu vajag 1,2–1,3 litrus sīrupa. Sīrupu uzvāra, ieber dzērvenes un tur 2–3 stundas, tad vāra apmēram 10
minūtes. Ievārījumu pilda karstās stikla burkās un noslēdz ar metāla vāciņiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+