Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
4. decembris, 2014
Drukāt

Dzērveņu–piena želeja

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 250 g svaigu dzērveņu

• 350 ml ūdens

• 200 g cukura

• 200 ml piena

• 300 ml saldā krējuma

• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

• 3 paciņas Ruf agara (viens iepakojums)

(8 porcijas)

Dzērvenes sablendē ar cukuru, izberž caur sietiņu. Katliņā ielej ūdeni, iejauc dzērveņu masu un divas paciņas agara. Nepārtraukti maisot, uzkarsē un vāra piecas minūtes. Aukstu pienu un saldo krējumu ielej atsevišķā katliņā, pievieno paciņu agara un vaniļas cukuru. Maisot uzvāra un karsē piecas minūtes. Saldā ēdiena traukā trešdaļā tilpuma ielej dzērveņu želeju, ievieto ledusskapī sastingt. Tad uzlej piena želeju un atkal novieto aukstumā. To pašu atkārto ar dzērveņu želeju, un tādējādi tā top burvīgās sarkanbaltsarkanās krāsās.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+