Dzidrā tomātu zupa Vidusjūras gaumē
 0

Katram mums ir reizēm gribas baudīt vieglu maltīti. Ne tikai tiem, kas atteikušies no gaļas ēšanas. Šādu iespēju piedāvā veģetārais restorāns “Kamadena” Rīgā, Dzirnavu ielā, kurš durvis vēra nedaudz vairāk kā pirms gada. Tajā var nobaudīt franču, itāliešu un citu tautu veģetāro virtuvi.

Reklāma
Reklāma

 

Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Gatavojot plaši izmanto pupiņas, lēcas un zirņus, kas bagātīgi satur olbaltumvielas, arī riekstus, kuru sastāvā ir aminoskābes. Lielāko daļu ēdienu gatavo ar gī sviestu, kas satur A un D vitamīnu. Katru dienu piedāvājumā ir arī ajūrvēdas ēdieni. Gandrīz visus dārzeņus, pienu un tā produktus restorānam piegādā Latvijas zemnieki. Šefpavārs Pauls Kišuro teic, ka, strādājot restorānā “Kamadena”, viņš būtiski pilnveidojisvsavas profesionālās prasmes, jo pagatavot sātīgu maltīti no dārzeņiem, neizmantojot gaļu, ir daudz grūtāk. Te var nogaršot arī gardas pankūkas un kūkas, kuru mīklai nav izmantotas olas.

 

Dzidrā tomātu zupa Vidusjūras gaumē

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas. Tomāti, pastinaks, burkāni, kartupeļi, ķiploki, svaigs baziliks, čili pipars, dārzeņu buljons, sāls.

Kā gatavot? Tomātus blanšē, noņem miziņu. Burkānus, pastinaku un kartupeļus notīra, sagriež kubiņos. Katliņā liek sagrieztus tomātus un pārējos dārzeņus, pieber sāli, mazliet čili un vāra, līdz tomāti gandrīz izšķīst. Tad virums izdosies biezāks. Beigās pievieno sakapātu baziliku. Rotā ar ķiršu tomātiņu.

 

 

 

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.