Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
27. marts, 2012
Drukāt

Dzidrā tomātu zupa Vidusjūras gaumē


kamadena_km_0042

Katram mums ir reizēm gribas baudīt vieglu maltīti. Ne tikai tiem, kas atteikušies no gaļas ēšanas. Šādu iespēju piedāvā veģetārais restorāns “Kamadena” Rīgā, Dzirnavu ielā, kurš durvis vēra nedaudz vairāk kā pirms gada. Tajā var nobaudīt franču, itāliešu un citu tautu veģetāro virtuvi.

 

Gatavojot plaši izmanto pupiņas, lēcas un zirņus, kas bagātīgi satur olbaltumvielas, arī riekstus, kuru sastāvā ir aminoskābes. Lielāko daļu ēdienu gatavo ar gī sviestu, kas satur A un D vitamīnu. Katru dienu piedāvājumā ir arī ajūrvēdas ēdieni. Gandrīz visus dārzeņus, pienu un tā produktus restorānam piegādā Latvijas zemnieki. Šefpavārs Pauls Kišuro teic, ka, strādājot restorānā “Kamadena”, viņš būtiski pilnveidojisvsavas profesionālās prasmes, jo pagatavot sātīgu maltīti no dārzeņiem, neizmantojot gaļu, ir daudz grūtāk. Te var nogaršot arī gardas pankūkas un kūkas, kuru mīklai nav izmantotas olas.

 

Dzidrā tomātu zupa Vidusjūras gaumē KamadenaKM005

Sastāvdaļas. Tomāti, pastinaks, burkāni, kartupeļi, ķiploki, svaigs baziliks, čili pipars, dārzeņu buljons, sāls.

Kā gatavot? Tomātus blanšē, noņem miziņu. Burkānus, pastinaku un kartupeļus notīra, sagriež kubiņos. Katliņā liek sagrieztus tomātus un pārējos dārzeņus, pieber sāli, mazliet čili un vāra, līdz tomāti gandrīz izšķīst. Tad virums izdosies biezāks. Beigās pievieno sakapātu baziliku. Rotā ar ķiršu tomātiņu.

 

 

 

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+