Mobilā versija
+2.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
10. maijs, 2012
Drukāt

“Dzīve ir brīnišķīga”. KONKURSA recepte

paprika

Šo recepti man iemācīja draugs Fou no Francijas. Viņš ir melnādainais puisis, kas ceļo pa visu pasauli, baudot katru dienu kā piedzīvojumu. Iepazināmies CS saitā, kas domāts ceļotājiem. Nu esam labu paziņu līmenī, un zinu, ja būšu Parīzē, tad ari man būs jau savs cilvēks priekšā. Tur kaut ko no Latviešu virtuves varēšu pagatavot.

Šo recepti man iemācīja draugs Fou no Francijas. Viņš ir melnādainais puisis, kas ceļo pa visu pasauli, baudot katru dienu kā piedzīvojumu. ilze-gatavo

Iepazināmies CS saitā, kas domāts ceļotājiem. Nu esam labu paziņu līmenī, un zinu, ja būšu Parīzē, tad ari man būs jau savs cilvēks priekšā. Tur kaut ko no Latviešu virtuves varēšu pagatavot.

Šis ēdiens patiesi ir izcili garšīgs. Visi mani draugi, kas ar to cienāti, viennozīmīgi likuši atzīmi 10 vai pat 11 (no 1 – 10 skalā). (Sorry, ja kāds neēd papriku, tad viņam šis gurmānu baudījums iet garām..) Lai laba apetīte!!

„Dzīve ir brīnišķīga”. Vakariņas 4 personām.

Sastāvdaļas:

2 dzeltenās paprikas
2 sarkanās paprikas
2 orandžās paprikas
5 vidēji tomāti
1saldais sīpols
3 ķiploka daiviņas
2 – 3 vistas filejas
Sāls
Cukurs
Piens
Vīns
+ krējums (ar Dippi mērcīti)

Pagatavošana:

Mazgātas paprikas pārgriež uz pusi, iztīra, un tad sagriež garenās šķēlēs (mazā pirkstiņa resnumā). Vistas fileju griež gabaliņos. Tomātu arī sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku smalki sasmalcina. Visu liek uzkarsētā, ar eļļu ieziestā pannā. Sākot ar vistas fileju, tad miksēti pārējās sastāvdaļas. Pannai uzliek vāku, un kādu brīdi ļauj visam pasautēties. Ik pa brīdim apmaisa. Pēc ~ 15 min. pievieno pāris šķipsniņas sāli un pāris šķipsniņas cukuru.

Turpina ik pa brīdim maisīt, ļaujot sautēties. (Galvenais, lai panna ir pietiekami liela!!)

Vēl labākam efektam visu masu var pārlikt cepeškrāsns pannā, un ļaut vēl pasautētiescepeškrāsnī ~ 180 C kādas 15 – 20 min.
5 min pirms izņemšanas visu pārlej ar 50 gramiem vīna (pēc izvēles) + 4min pirms izņemšanas visu pārlej ar 100 ml piena. Samaisa. Kad viss gatavs, atstāj ēdienu uz 5min. „atpūsties”.

Pasniedz karstu uz lielajiem šķīvjiem, rotātu ar zaļumiem. Ideāli garšo kopā ar krējumu, kas iepriekš jau sajaukts ar „Dippi” mērcīti. Labu apetīti!!

Multimāksliniece Bonija (Ilze Viļuma)

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+