Foto – Shutterstock

Dzīvības dzēriens rudenī – svaigi spiestas dārzeņu sulas 0

Novembris lai ir dzīvības dzēriena mēnesis – spiežam sulu no dārzeņiem un saknēm, kamēr tie vēl nav zaudējuši labās uzturvielas un spēku. Augļu sula lai paliek ziemai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Der viss – burkāni, ķirbji, kabači, bietes, pētersīļa un selerijas saknes. Var dzert katru sulu atsevišķi vai sajaukt. Ja vēlas, garšai pievieno ābolu sulu. Dzerot dārzeņu sulu ik dienu, gan organismu attīrām pirms ziemas, gan saņemam nepieciešamos mikroelementus, minerālvielas un vitamīnus. Būs vieglāk pārdzīvot vīrusu sezonu.

Nav svarīgi, vai sulu bauda tukšā dūšā vai pēc ēšanas, no rīta vai vakarā. Ja būs par daudz vai kaut kas aplam, organisms pateiks priekšā – vairs nekārosies. Laba ir arī melnā rutka sula, pietiek ar tējkaroti dienā, tikai tā pirms dzeršanas piecas minūtes jānostādina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Senajā Krievijā melno rutku uzskatīja par labāko palīgu gremošanas sistēmai, pat sacīja – pirms pirts apēdīsi gabaliņu rutka, allaž būsi vesels.

Tikpat vērtīgi katru dienu uzņemt karotīti labas eļļas – linsēklu, riekstu, amaranta, ķirbju, melno ķimeņu, mandeļu vai auksta spieduma olīveļļu. Eļļu var pievienot gatavai putrai, salātiem vai zupai, bet nekarsēt. Ar eļļu saņemsim nepiesātinātās jeb neaizvietojamās taukskābes, arī citas vērtīgas vielas. Vislabāk kombinēt vairākas eļļas, tās ik pēc pāris nedēļām mainīt, dažādot.

Konsultēja AGRITA KALSNAVA, ģimenes ārste un homeopāte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.