Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
7. novembris, 2014
Drukāt

Dzīvības dzēriens rudenī – svaigi spiestas dārzeņu sulas

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Novembris lai ir dzīvības dzēriena mēnesis – spiežam sulu no dārzeņiem un saknēm, kamēr tie vēl nav zaudējuši labās uzturvielas un spēku. Augļu sula lai paliek ziemai.

Der viss – burkāni, ķirbji, kabači, bietes, pētersīļa un selerijas saknes. Var dzert katru sulu atsevišķi vai sajaukt. Ja vēlas, garšai pievieno ābolu sulu. Dzerot dārzeņu sulu ik dienu, gan organismu attīrām pirms ziemas, gan saņemam nepieciešamos mikroelementus, minerālvielas un vitamīnus. Būs vieglāk pārdzīvot vīrusu sezonu.

Nav svarīgi, vai sulu bauda tukšā dūšā vai pēc ēšanas, no rīta vai vakarā. Ja būs par daudz vai kaut kas aplam, organisms pateiks priekšā – vairs nekārosies. Laba ir arī melnā rutka sula, pietiek ar tējkaroti dienā, tikai tā pirms dzeršanas piecas minūtes jānostādina.

Senajā Krievijā melno rutku uzskatīja par labāko palīgu gremošanas sistēmai, pat sacīja – pirms pirts apēdīsi gabaliņu rutka, allaž būsi vesels.

Tikpat vērtīgi katru dienu uzņemt karotīti labas eļļas – linsēklu, riekstu, amaranta, ķirbju, melno ķimeņu, mandeļu vai auksta spieduma olīveļļu. Eļļu var pievienot gatavai putrai, salātiem vai zupai, bet nekarsēt. Ar eļļu saņemsim nepiesātinātās jeb neaizvietojamās taukskābes, arī citas vērtīgas vielas. Vislabāk kombinēt vairākas eļļas, tās ik pēc pāris nedēļām mainīt, dažādot.

Konsultēja AGRITA KALSNAVA, ģimenes ārste un homeopāte

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+