Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
23. oktobris, 2014
Drukāt

Eksperiments: garšīgu maizes zupu meklējot. Labākās receptes (1)

1. Gatavie maisījumi

1no4
Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Padomi

• Mājās gatavot maizes zupu ir divreiz lētāk.

• Ja nav laika grauzdēt maizi, var izmantot rīvmaizi.

• Garšas dažādošanai desertam var pievienot rīvētu citrona vai apelsīna miziņu.

• Maizes zupu var gatavot ne tikai ar žāvētiem augļiem, bet arī ar ērkšķogu vai rabarberu biezeni, savārītiem āboliem.

• Vēl izsmalcinātāk ir maizes zupu rotāt ar Filadelfijas klasiskā siera rozītēm: 100 g siera sajauc ar 2–3 ēdamkarotēm apelsīna sulas un pustējkaroti rīvētas apelsīna miziņas.

• Otrajā dienā maizes zupa sabiezē, un to var ēst ar siltu pienu.

Maizes zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens ar gadsimtiem senu vēsturi. Citviet pasaulē to nevar baudīt.

Unikāls deserts, jo gatavots no rupjmaizes, ko saldajos ēdienos parasti neizmanto, bet tieši rupjmaize dod neatkārtojamo garšu un patīkamo struktūru.

Šoreiz izgaršojam no gatavajiem maisījumiem tapušas maizes zupas un piedāvājam recepti, kā šo saldo ēdienu pagatavot pašiem.

No divu veidu gatavajiem maizes zupas maisījumiem izmēģinājām abus, lai varētu salīdzināt garšu un pārliecinātos, vai saglabājies rupjmaizes neatkārtojamais aromāts.

  1. Gatavie maisījumi
  2. Maizes zupa ar žāvētiem augļiem
  3. Maizes zupa ar augļiem
  4. Mājās gatavot nav sarežģīti

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Paldies par rakstu! Mēs mājas šobrīd esam īpaši iemīļojuši maizes zupu. pērkam Dobeles dzirnavnieka ražojumu, man ļoti garšo, taču kā jau rakstā minēts, ūdens daudzums ir jāsamazina. Pamēģināšu izgatavot mājās

Draugiem Facebook Twitter Google+